Da, crni ajlajner je bio glavni, ali da li ste videli mašne u kose koje su modeli nosili na reviji Chanel Metiers d’Art 2021. u Parizu u utorak? Za zaista sređenu frizuru u u sezoni zabava i praznika razmislite o ovoj ultra stylish i girly.

Umećem frizera Damiena Boissinota i njegovog tima, crne trake su bile pričvršćene za bočne pramenove modela preko male i skrivene pletenice. Čak i samo pominjanje „mašne za kosu“ dočarava efekat perfektno stilizovane kose, dok su njihove trake, u klasičnom francuskom stilu, ostavljene da padaju preko lica zajedno sa nekoliko nežnih talasastih pramenova.

Najpopularnija Chanel frizura.
Profimedia 

Cilj ove frizure nije da izgleda previše uredno i uglađeno, već da kosom vladaju rastresiti pramenovi koje barem malo obuzdava mašna u kosi. S toga je frizura idealna za svečane večere i izlaske, naročito tokom praznika.

Najpopularnija Chanel frizura sa mašnom u kosi.
Profimedia 

Za postizanje ove frizure nije vam potrebno frizersko umeće niti poseban alat, već samo 10 minuta vremena. Prvo namestite razdeljak tamo gde vam najbolje stoji - sa strane ili na sredini, te začešljajte manju polovinu kose u suprotnom smeru. Zatim od jednog pramena sa strane napravite pletenicu koju ćete pričvrstiti silikonskom gumicom, a oko nje obavijte masivnu mašnu koja će je uspešno prikriti. Ostatak kose ne ravnajte, već dopustite prirodnoj, talasastoj i razbarušenoj teksturi kose da dođe do izražaja. Tu mogu da vam pomognu i naši trikovi za postizanje volumena.

Kako da nosite mašne u kosi.
Profimedia 

Mašna za kosu je dugo bila glavna beauty komponenta na Chanelovim modnim revijama. Aksesoar koji je prvobitno inspirisan Gabriellom “Coco” Chanel, koja je često stavljala po jednu mašnu u kosu, a tokom godina je bilo i drugih iconic momenata ovog aksesoara na revijama. Jedan od njih je upamćen i danas - bogato ukrašen mašnama visoki rep Claudie Schiffer u jesen/zima 1995. godine, a nakon toga i half-up rep Penelope Cruz za sezonu jesen/zima 2019.

Claudia Schiffer sa frizurom koja je uvek u trendu.
Profimedia