Iako smo uvek među prvima kada je u pitanju predstavljanje novih trendova, moramo da priznamo da postoji nešto večno u odbacivanju istih, te prihvatanju klasike. Kada je reč o kosi, vrlo je čest primer old fashioned frizura koje se ukrštaju sa modernim elementima, kako bi ponovo postale popularne. Tu su i kratkotrajne beauty opsesije, poput pletenica i afro frizura koje kako dođu, tako i odu, a zatim i večne frizure kojima vreme ne može ništa – jer su uvek stylish i chic.

Prvi među njima je bob koji u svim svojim dužinama predstavlja otelotvorenje francuskog stila koji obožavamo. Zatim duga, ravna, stepenasta kosa, šiške, talasasti lob, i glamurozna niska punđa.

A ako vas muči što nikada ne možete da postignete besprekoran look koji poseduju slavne zvezde na svojim Instagramima, otkrivamo da je sve u odabiru aparata koje koristite. Naš predlog?Philips MoistureProtect inovativna linija za negu kose koji poseduju senzor za merenje temperature i prirodnu hidriranost kose. 

Analizirali smo look-ove naših omiljenih devojaka sa Instagrama – od Emily Ratajkowski do Pernille Teisbaek i izdvojili 5 klasičnih frizura koje nikada ne izlaze iz mode (naravno, uz tips & tricks kako da ih kreirate sami kod kuće). U nastavku saznajte više!

Philips proizvodi za kosu kreiraju frizure koje nikad ne izlaze iz mode.
Envy Croatia 

 1. Isfenirani bob

Nismo sigurni da li postoji klasičnija frizura od boba. Uvek elegantan i sofisticiran, ovaj stil davno je proslavljen od strane ikona stila poput Anne Wintour i Alexe Chung, a danas ga kopiraju i trendseterke poput Emily Ratajkowski. Isfenirajte ga na ravno, ali tako da krajevi budu uvijeni ka unutra – za look koji podmlađuje, izgleda voluminozno i ultramoderno. Philips MoistureProtect fen pomoći će vam u održavanju prirodne hidratacije kose čak i za vreme sušenja. Poseduje šest fleksibilnih postavki brzine i toplote, te profesionalnu Cool Shot funkciju za oblikovanje po želji i regeneraciju jonima. Nema preteranog pregrevanja, već samo jednostavno i savršeno oblikovana zdrava kosa. P.S. Ne zaboravite opciju sušenja hladnim vazduhom na kraju, kako bi frizura bila učvršćena, zaglađena i sjajna.

Philips fen pomaže u kreiranju frizure kao iz frizerskog salona.
Envy Croatia 

2. Duga, stepenasta kosa

Od Jennifer Aniston do Kendall Jenner, duga, stepenasta frizura definitivno je za urbane devojke. Pramenovi jedne dužine s razdeljkom na sredini jesu pomalo stil devedesetih, ali dodavanjem različitih dužina dobijate na volumenu i teksturi. Pitanje je samo da li ćete kreirati efortless chic izgled pomoću Philips MoistureProtect fena ili pak besprekorno ravnu kosu sa Philips MoistureProtect presom. Ne morate da se plašite oštećenja tokom ravnanja zato što ova presa održava ravnotežu prirodne vlažnosti tokom ispravljanja kose, a specijalno pozicionirane plutajuće ploče pomeraju se kako bi prilagodile pritisak na kosi pri svakom potezu. Na taj način, izbegava se lomljenje kose, a rezultat je zdrava, mekana i sjajna kosa.

Philips presa kreira savršeno ravnu kosu.
Envy Croatia 

3. Talasasti lob

Lob, frizura sečena negde oko visine ramena, za razliku od boba zahteva manje održavanja i svima dobro stoji. Čak iako imate prirodno ravnu kosu, talasasti lob možete napraviti pomoću Philips MoistureProtect uvijača sa pametnim sistemom za automatsko uvijanje bez napora. On uvlači 2 puta više kose u jednom potezu, a neguje je jonima, kao i keratinom kojim je obmotana keramička ploča. Da biste postigli blag i opušten izgled lokni, odaberite jednu od 3 postavke temperature i vremena uvijanja (one niže i kraće).

Philips uvijač za kosu kreira raskošne lokne.
Envy Croatia 

4. Nonšalantne šiške

Ovde ne govorimo o mikrošiškama ili onim savršeno ravnim. Kako bi ovaj look izgledao bezvremeno, šiške treba da izgledaju kao da ste se tek probudili (na dobar način, naravno). Isfenirajte ih  Philips Moisture fenom ili blago izravnajte Philips MoistureProtect presom da izgledaju razbarušeno i rastresito, a idealno je da budu isečene tako da su duže sa strane, a kraće u centru. Na taj način, moći ćete lako da ih sklonite kada vam smetaju, a sa druge strane ovaj izgled je više chic.

Philips presa za oblikovanje frizure sa šiškama.
Envy Croatia 

5. Niska punđa

Šta više odiše sofisticiranošću i glamurom od niske punđe? Prvo je temeljno izravnajte Philips MoistureProtect presom zbog čijih će jona biti glatka i poslušna za skupljanje u punđu. Zatim se poslužite lakom za kosu kako biste je učvrstili, ali minimalno. Na kraju je upotpunite svedenom šminkom i raskošnim nakitom – za timeless look.

Philips proizvodi pomažu da sami kreirate profesionalnu frizuru kod kuće.
Envy Croatia