Uskoro nas očekuje zimska hladnoća, ali stvari se zagrevaju u trendi stilizovanju frizura. Obično biste očekivali da će zimski trendovi kose favorizovati tamnije nijanse, ali ove sezone otkrivamo da to nije jedini slučaj.

Koje će frizure i boje kose biti favorizovani ove zime, otkrili su slavni frizeri koje to već frizure traži njihova klijentela sa A liste.

Na listama već do sada najtraženijih frizura za zimske mesece, među klijentima sa A liste izdvojili su se i oni manje očekivani.

Bez obzira da li vam je potrebna promena frizure ili inspiracija za boju, zavirite u nastavku kakva kosa je u trendu ove zime.

1. Zlatno-plave nijanse

Poznata frizerka i koloristkinja Kiyah Wright (koja stilizuje slavne kao što je Jennifer Hudson) predviđa da će nijanse zlatne plavuše biti u trendu tokom zime. „Mnoge plavuše žele to i da ostanu, ali žele bogatiju, topliju nijansu“, kaže ona. „One će izabrati tu bogatu plavu ili zlatno-bež plavu nijansu.“

2. Vatreno crvena nijansa

Wright takođe očekuje reprizu vatrenocrvene kose. Postoji toliko različitih crvenih tonova sa kojima se možete poigrati ove zime.

Stručnjaci misle da ćemo tokom zime videti i mnogo crvenih bakarnih, crvenih narandžastih tonova i nekih ljubičasto-crvenih tonova.

Da bi se održala tako živa nijansa, Wright preporučuje da držite proizvode koji su duboko hidratantni i bezbedni za boju.

3. Bogata čokoladno-braon nijansa

Tamnija nijansa za koju Wright predviđa da će se u narednim mesecima naći na listama traženih nijansi kose u zimskom periodu jeste - bogata čokoladno braon.

4. Glatka i ravna

Poznati kolorista zvezda kao što su Idina Menzel, Priyanka Chopra Jonas and Anne Hathaway, Jason Backe ističe da su glatka i ravna kosa odlične za zimski period jer se podudaraju sa atmosferom koja vlada tokom tih meseci.

„Posle bogatih morskih talasa, zaglađivanje kose uz lice i niz leđa je logičan sled koji treba poštovati zimi. To je seksi, dramatično, samopouzdano i elegantno – zasigurno na vrhuncu svih frizura.“

5. Bakarno-plava nijansa

Backe ovo naziva IT bojom zimskih nijansi kose. Nešto zasićeniji od zlatne plavuše, ima više mesinganog tona sa primesama zlata. „Za Madelin Cline, zadržao sam tamniji koren i dodao malo zlatne nijanse za zapanjujući preokret klasičnog izgleda“, kaže Backe.

6. Vintage feniranje krajeva

Slavni stilista Matthew Collins (Demi Moore, Sophia Bush, Judy Greer) voli raskošan volumen u vintage stilu za zimu.

„U prošlosti smo se fokusirali na ravnije krajeve i ležernije frizure, ali sada velike naglašene lokne daju ključan izgled kose pune volumena“, kaže on.

7. Glamur 60-ih godina

Collins takođe predviđa da će hit frizura u stilu 60-ih nastaviti svoju vladavinu. "Ovo je jedan trend koji izgleda nikada ne nestaje", kaže on.

"Film Last Night in Soho zaista prikazuje ovu frizuru u svom punom sjaju, i verujem da će je mnogi uzeti kao inspiracije za svoj sledeći događaj ili noćni izlazak!"

8. Cik-cak

Collins takođe voli oživljavanje cik-cak detalja.

„Milenijalci su ovaj trend uspeli da vrate i na TikTok. Skoro svaki drugi trend iz 90-ih se vratio u poslednjih godinu dana, ali ovaj trend nije bio posebno primećen. Oni koji teže originalnošću čekali su pravi trenutak da ga vrate!"

9. Glomazni ukrasi za kosu

Slavni stilista i edukator Vernon François podelio je da će smeli ukrasi biti veoma traženi ove sezone. „Sve autentičo i blistavo je u trendu ove sezone. Od sjajnih kopči na raspuštenoj ili zategnutoj kosi do svetlucavih perli na pletenicama i metalnog detalja na gumici omotanog oko repa ili punđe. Moj lični savet je da pogledate izvan tradicionalnih radnji za negu kose kako biste pronašči neočekivana blaga. Nemojte težiti savršenstvu, jer to može ograničiti kreativnost, a često je lepota i karakter u nesavršenostima!", kaže frizer.

10. Polutrajne boje kose

François misli da će igranje sa polu-trajnom bojom kose biti hit ove zime. Važno je da znate da polutrajne boje traju oko 12 do 24 pranja. „Eksperimentisanje sa bojom na način koji upotpunjuje ton i teksturu vaše kose savršeno je za zimske mesece. To zahteva manje održavanja nego dramatična promena zbog koje ste osuđeni na redovne popravke“, zaključuje frizer François.