Ako ste ove jeseni razmišljali o drugačijem načinu oblikovanja kose, stilizovanje mokrih talasa prstima je odličan način da postignete hladan izgled bez upotrebe toplote.

Stil mokrog izgleda kreiran je korišćenjem vaših prstiju, pravih proizvoda i češlja sa finim zubcima kako biste formirali talase kose koji se nalaze blizu temena i smenjuju se horizontalno po kosi.

„Talasi prstima postali su popularni 1920-ih kao jednostavan način za oblikovanje kratkih bob i pixie frizura“, kaže profesionalni frizer Anthony Cole.

Lepota ove frizure je u tome što se može postići na kosi bilo koje dužine. Nema mnogo razlike u tome kako se stil kreira od zavisnosti od dužine, osim što ćete na kraću kosu možda morati da nanesete više gela za povećanu fleksibilnost i samo držanje.

Talasi prstima izgledaju kao remek delo koje je samo jednom stvoreno, pa tako mnogi lako pomisle da su potrebni sati da se urade.

Pa, istina je da je ovaj stil veoma jednostavno postići, i zaista nije tako komplikovan kao što izgleda. U nastavku Anthony Cole deli sve što treba da znate o samom stvaranju mokrih talasa pomoću prstiju.

Korak 1

Cole počinje pranjem hidratantni šampon i regenerator. „Kada je kosa hidrirana, ona je više fleksibilna i elastična, što je idealno za talase pomoću prstiju“, kaže stilista. Nakon što je kosa oprana, nežno je osušite peškirom.

Korak 2

Nanesite gel na kosu i dobro je raščešljajte, a zatim nanesite ulje. "Mešanje ulja sa gelom daje kosi veću fleksibilnost i sprečava ljuštenje gela."

Korak 3

Začešljajte kosu pravo nadole sa obe strane. „Da biste napravili mokre talase prstima, držite češalj horizontalno uz glavu tako da zubci dodiruju skalp, stavite jedan prst na deo kose i povucite češalj nadole i prema čelu i videćete oblik morskog talasa.

Korak 4

Gurnite prst ispod novog pramena kose i pomerite češalj u suprotnom smeru da biste formirali talas u drugom smeru. Nastavite da pratite taj obrazac skroz dole i oko kose kako biste formirali frizuru.

Korak 5

Lagano osušite kosu fenom sa obaveznim nastavkom kako frizura ne bi izgubila oblik.

Korak 6

Završni korak jeste da na kosu nanesete ulje u spreju za lagani sjaj i svilenkastu završnicu.