U poslednjih mesec dana, Google pretraživanje „najbolje frizura za okruglo lice“ poraslo je za 4.250 odsto, što ukazuje na to da su neki od vas u potrazi su za novom frizurom koja bi besprekorno pristajala vašem izgledu.

Oni sa okruglim licima (gde je širina na nivou jagodica približno ista kao i dužina lica) znaće da je pravilna frizura ključna za uravnoteženje proporcija lica.

„Sa okruglim oblicima lica, morate stvoriti interesantne uglove u frizuri kako biste izdužili lice“, kaže Dom Seeley međunarodni kreativni direktor Color Wow-a za jedan svetski modni magazin i dodaje:

„Iz tog razloga duži pramenovi više odgovaraju ovom obliku lica, tako što će se stilizovati u opuštene talase, dodajući na volumenu. Ovo može pomoći u otvaranju područja jagodice i vilice i dodati širinu i uglove kako bi se nadoknadila zaobljenost", istakao je.

profimedia-0154363183
Profimedia 

Frizer Frederic Fekkay takođe je ljubitelj stvaranja oštrine i uglova kako bi omekšali okrugli oblik lica, predlažući „duže pramenove i pixie rezove“ kao odlične opcije.

„Volim šiške i dužu kosu kako bih umanjio zaobljenost“, kaže on. „Dobar savet za oblikovanje je da nosite kosu sa strane.Što se tiče šiški, neka budu dugačke i labave, a ne ultra kratke i tupo ošišane.“

profimedia-0621886609
Profimedia 

Osim toga, blagi prelazi u tonovima jedan su od najpoželjnijih načina kreiranja vizualno gušće kose.

„Volim da stavljam boje uz lice - često to radimo u salonu“, kaže kolorista zvezda, Nicola Clarke, koja radi za brend John Frieda u Londonu. „Nužno to ne mora biti dramatično. Suptilna razlika u u prednjim pramenovima će dodati kontrast i dati iluziju volumena.“

Frizura koja se posebno ističe poslednjih sezona jeste bob, a sada je došla u nadograđenom izdanju. Blunt Bob karakterističan je po svom ravnom i oštrom rezu, kao i ravnom, sleek stilizovanju. Popularan je jer pristaje različitim oblicima lica, a naročito okruglom.

Uzmite u obzir Milu Kunis, Drew Barrymore, Gemmu Chan, Kirsten Dunst, Selenu Gomez, i druge dame za inspiraciju u stilizovanju i ublažavanju zaobljenih crta lica. 

U galeriji pogledajte najbolje stilove frizura za okruglo lice.

Profimedia Odaberite najlepšu za sebe.