Loše vesti: sezona repova i punđi je gotova! Vreme je da raspustite svoju kosu, regenerišete je i pripremite za jesenje trendove.

Dok se većina nas još uvek očajnički veže za poslednje nedelje leta, stručnjaci u beauty industriji čvrsto se usredsređuju na predstojeću sezonu i u to ime predviđaju najpopularnije frizure za jesen 2021. S obzirom na to da se do sada pojavilo toliko trendova kada je reč o kosi, posebno smo želeli da saznamo šta će od toga opstati i ostati.

Leti svi volimo da eksperimentišemo, isprobavamo različite frizure od pletenica do talasa koji izgledaju kao da smo baš sada došli sa plaže, i opredeljujemo se uglavnom za kraće frizure koje zahtevaju manje održavanja. Međutim, u jesen će nekima od nas biti teško da pronađu odgovarajuću frizuru koja će i dalje izgledati zdravo tokom hladnijih meseci. Zbog toga odluka traje malo duže nego inače, baš kao što je i sam odabir frizure više definisan i stilizovan.

Svi stručnjaci sa kojima samo razgovarali naglasili su da dodavanje hranljivih maski za kosu ili tretmana za jačanje u vašu rutinu nege nije pitanje izbora već neophodnosti za jesen. Ali koji su to oblici, boje i stilovi koje ćemo nositi?

Saznajte u nastavku!

Oblici

1. Nonšalantni bob

Androgeni bob će biti totalni hit. Ovaj izgled podseća na 90-te.

2. Duge šiške

Ovo je definitivno bila godina šiški, a definitivno nas ne napuštaju ni poslednjih par meseci u godini.

3. Mullet

Ovo je verovatno najkontroverznija frizura ove godine, ali ako ste u svetu mode, odavno ste srušili predrasude o njoj. Namenjena je onima koji vole retro i vintage vajb, a ne ustručavaju se od drastičnih promena.

Boje

1. Platinastoplava

Nakon sezone tamnijih boja, najsvetlije plavuše će konačno izaći na svetlo pozornice.

2. Boja bundeve

Predivne kestenjaste, bakarne i boje bundeve slagaće se sa svim nijansama jeseni i biti broj jedan.

Stilovi

1. Wet-look talasi

Kada je u pitanju oblikovanje kose wet look će biti cool i ove sezone - ali u vidu talasa koji izgledaju kao oni kada tek operete kosu.

2. Prirodan izgled

Iako su prethodnih godina jesenji trendovi zahtevali redovno stilizovanje i feniranje, ove godine akcenat je na prirodnoj teksturi kose koja je samo čvršće definisana.

Priredila: Ivana Matijević