Vitamin PP u ampulama može se koristiti ne samo kao injekcije, već i za izradu domaćih kozmetičkih maski za kosu. Oni deluju na kožu glave, pojačavajući mikrocirkulaciju, što stimuliše rast folikula dlake, jača ih i hrani. Zbog toga ćete moći da nosite koju god od najpopularnijih frizura za narednu sezonu želeli!

Evo kako nikotinska kiselina utiče na kosu:

 • Kontroliše proizvodnju sebuma, tako da vlasište duže ostaje čisto.
 • Delujući na melanin, čini prirodnu boju kose svetlijom i zasićenijom.
 • Već nakon 10-14 dana primene vidljiv je ubrzani rast kose. U proseku rastu 3-4 cm mesečno.
 • Poboljšava kvalitet kose bez opterećenja. Čini ih poslušnijima, bujnijom i sjajnijima.
 • Pogodno za sve tipove kose i vlasišta.
 • Nikotinska kiselina, kao i svaki lek, može izazvati alergijske reakcije. Da biste to sprečili, pre prve upotrebe vitamina PP, uradite test osetljivosti na laktu.

Preporuke za upotrebu nikotinske kiseline:

Zapamtite: rastvori nikotina su pogodni samo za spoljnu upotrebu. Nanesite proizvod tupferom, špricom ili kapaljkom na koren kose i laganim kružnim pokretima utrljajte u vlasište. A da biste maksimizirali efekat, sledite preporuke:

 1.  Nanesite nikotinsku kiselinu samo na čistu glavu. U suprotnom, nečistoće će prodreti unutra, što će samo pogoršati zdravlje i izgled kose.
 2. Upotrebite rastvor odmah nakon otvaranja ampule. Na otvorenom se smanjuju korisne supstance vitamina PP.
 3. Radi pogodnosti postupka, kosu unapred podelite na male razdjeljke. Utrljajte rastvor, počevši od slepoočnica, i postepeno radite prema vrhu glave i potiljku.
 4. Pokušajte da koristite samo jednu ampulu vitamina (1 ml) u jednoj proceduri. Rastvor „nikotina“ deluje na krvne sudove čak i u malim dozama.
 5. Ako koristite kiselinu kao samostalni proizvod, ne morate je ispirati.
 6. Osećaj pečenja i toplote na glavi nakon primene "nikotina" normalna je reakcija vlasišta na širenje krvnih sudova. Ali ako imate osip ili svrab, isperite lek što je pre moguće hladnom vodom i šamponom.
 7. Ako imate osetljivo vlasište, pre upotrebe rastvor kiseline blago razblažite vodom.

Preporučeni tok primene: redovno mesec dana, zatim pauza od 30-60 dana, nakon čega možete ponoviti kurs.