Sudeći po vremenskoj prognozi, čini se da je leto već stiglo. Dok planiramo naše letnje outfite i godišnje odmore, sasvim je prirodno da želimo da osvežimo svoj izgled, pa makar i najsuptilnijim detaljima.

Postoji nešto posebno u vezi sa letom što nas podstiče da promenimo boju kose. Bilo da se odlučimo za nekoliko osunčanih pramenova ili eksperimentišemo sa potpuno novom nijansom, optimistično raspoloženje kako dani postaju duži je tu. 

''Koju god boju da izaberete, važno je da zaštitite kosu od oštećenja", kažu stručnjaci, pšto znači da su maske za kosu obavezne.

Ako tražite inspiraciju za letnju boju kose, na pravom ste mestu. U nastavku otkrijte 5 najpopularnijih boja za 1-predstojeću sezonu.

1. Renesansna crvena

Bakarni i kestenjasti tonovi bili su trend prošle godine i ponovo će biti u fokusu. Ove jake boje su dobra osnova za svetlije boje (Gigi se nakon ove nijanse ofarbala u plavo), a dobro ističu vašu frizuru i dužinu. Nazivaju se još i renesansnim crvenim bojama jer izgledaju luksuzno i raskošno.

 2. Kremasta pepeljastoplava

Ovas može poslužiti kao dobra inspiracija za boju kose koja se popularno naziva i kremastom pepeljastoplavom. Ona izgleda prirodno, prošarana je, svetla, i vrlo otmena, a nose je poznate manekenke poput Rosie Huntington-Whiteley. Ukoliko ne želite da ofarbate čitavu kosu, možete se odlučiti i za samo pepepeljaste prednje pramenove koji uokviruju lice, a ova boja je posebno dobra jer manje oštećuje kosu od ostalih nijansi plave.

3. Skupa brineta

O ''skupoj plavoj'' boji kose kao trendu koji je okupio Instagram Feed već smo pisali, a za leto će podjednako aktuelna biti i ''skupa braon'' 2022. tvrde frizeri. Ovo je boja koja se ne može postići običnom farbom kod kuće zbog mnoštva dubokih, sočnih pramenova koji se provlače kroz kosu. Boja svetluca i blista na prirodnom svetlu, a krajnji rezultat je višedimenzionalna nijansa sa luksuznom dubinom.

4. Svetlucavi gavran

Za sve koji su čekali povratak crne kose - ovo je vaš trenutak. Nije to tipična Kim Kardashian nijansa, već svetlucava, svetla i prozračna crna. Profesionalni frizeri kažu da je sjaj obavezan za leto, koju god boju da imate.

5. Kontrasti u kosi

Već ste čuli da je obrnuti ombre glavni trend za leto 2022, a tu bismo vrlo lako pridružili i sve druge kontraste u kosi. Ako volite da eksperimentišete i ne plašite se da budete drugačije, isprobajte svoju omiljenu kombinaciju boja, inspirisanu večnim punkom. Ovog leta nema mesta za zonu komfora, upustite se u novu avanturu!