Jedan od najneobičnijih trendova takozvani "reverse ombre", odnosno "obrnuti ombre" doživeo je svojih 5 minuta. Iako je potpuno neočekivan, veoma brzo ukrao je srca omih koji vole da je njihova frizura sama za sebe "statement peace", a proslavila ga je, niko drugi do slavna pevačica Billie Eilish.

Baš kao što i samo ime kaže, obrnuti ombre u fokus dovodi vaš koren, a ne krajeve, kako je do sada to bio slučaj. Billie je postala prepoznatljiva po svom jarko zelenom izrastku, dok je ostatak kose bio crn, a sada je sve više onih koji su prihvatili novi obrnuto kontrasni trend frizura.

Tako je i poznata influenserka Molly O’Malia postala viralna nakon što je koren kose ofarbala u srebrno plavu, koja se lagano stapa sa krajevima u boji lešnika. Molly je kao bazi izabrala talasasti duži lob sa šiškama, što je dodatno dalo šmek neobičnom načinu farbanja.

Ukoliko vam se nešto ovakvo dopada, stilisti kažu da će reverse ombre doći do izražaja i kod asimetričnog ili francuskog boba, kao i kod frizura inspirisanim 2000-im, poput one koju je svojevremeno nosila Victoria Beckham. Takođe ga možete kombinovati i uz curtain bangs, popularni shag, ili pak frizure sa mnogo lejera kao što je mullet.

Ovakav look zasigurno će vam osigurati autentičnost, i prikovati za vas sve poglede, ali bitno je da ne zaboravite jednu stvar! Reverse ombre spada u zahtevnije za održavanje jer ćete konstantno morati da farbate koren, tako da nije dobro rešenje ukoliko niste fanovi redovnog farbanja izrastka.