Potražite li „šik frizure“ u rečniku, garantovano ćete naići na termin francuski bob. Ali, naš omiljeni Frenchie chop je dobio svog naslednika - pariski bob koji je danas tu da nastavi gde je njegov prethodnik stao.

Za neupućene, francuski bob je definisan dužine do usana i prepoznatljivim punim šiškama koje prekrivaju obrve. Pariski bob je, međutim, labavija, manje stroga verzija, sa nijansom dužom dužinom i oštrijim izgledom na krajevima.

Mnogi kažu da je pariski bob odlična frizura za leto, a s ovom činjenicom se slaže i Nick Latham, poznati londonski frizer.

"Posebno kada je sa šiškama", dodaje i nastavlja o lakoći stilizovanja.

"Bob ošišan do brade s nekoliko pramenova koji su u ravni usana je verovatno najjednostavnija frizura za održavanje koju možemo samo da poželimo za leto. Malo pene za kosu, prirodno osušena kosa, nekoliko pramenova sklonjenih iza uha i spremna si", kaže frizer.

Ono zbog čega je toliko tražen među ženama jeste činjenica da se pariski bob smatra dobro ošišanom frizurom koja štedi vreme stilizovanja i apsolutno stvara opušten vibe koji mnogi traže.

Pariski bob štedi vreme stilizovanja kose.
Unsplash/ Eve Maier 

Pristaje gotovo svakom obliku lica. S pramenovima koji se lagano uvijaju prema bradi, za uokvirivanje srcolikog, ali i duguljastog oblika lica pariski bob se čini kao sjajna stvar.

Kako je priznati londonski frizer rekao, ova frizura izgleda naročito lepo i kada je obogaćena šiškama. Možete ih izvući na stranu, poput zavesa šiški, ne izgledaju strogo i ne odskaču od ostatka frizure.

Suma sumarum, Nick Latham tvrdi da je ovo frizura koja uopšte ne zahteva održavanje, a trebalo bi izgleda dobro barem 6 meseci, odnosno do sledeće redovne posete frizeru.