Ovog leta plave nijanse vratile su se na velika vrata. Počev od "skupe" plave, strawberry blonde, preko vanilla almond butter, pa sve do čuvenog frozea...čini se da izbor nikada nije bio veći, međutim, kada je u pitanju leto, jedna se nijansa posebno izdvojila.

U pitanju je sunshine blonde, a ova nijansa idealna je za one koji vole izrazito svetlu kosu i topli odsjaj. Kosa deluje osunčano i bogato, sa zlatastim prelivima koji na savršen način oivičavaju lice dajući mu toplinu i mladolikost za razliku od hladnijih nijansi koje lako mogu da vas učine starijim.

Naravno, ne treba mešari sunshine blonde sa klasičnom žutom bojom kose, odnosno, kada na plavoj kosi "probiju" nrandžasti podtonovi, jer ovde nije reč o tome. U ovom tipu frizure smenjuju se platinasti i zlatasti pramenovi čime kosa dobija na volumenu i deluje zdravo, ali i kao da ste se upravo vratili sa mora.

Dakota Fanning obožava sunshine blonde nijansu kose.
Profimedia 

Neke od trendseterki koje obožavaju sunshine blonde su i slavna glumica Hilary Duff, kao i Dakota Fanning, a njihovi stilisti savetuju sve one koji žele da pređu u ovakvu nijansu da obavezno makar jednom nedeljno koriste ljubičasti šampon kako bi izbegli da kosa postane narandžasta i umesto toga, dugo zadržali njen sjaj.

Hilary Duff redovno se farba u nijansu susnhine blonde.
Profimedia 

Sunshine blonde može se nositi i u formi balajaža, čime će krajevi biti izrazito svetli, a nekoliko vrsta pramenova prošaraće vašu prirodnu nijansu kose, čime će biti još lakša za održavanje.