Verovatno ste već čuli za trend "skupe brinete" - višedimenzionalna luksuzna boja za kosu koja je postala popularna u zimu 2021. i koja će biti prva u trendovima boja za kosu 2022. godine. Ali šta ako i plavuše žele zabavniju boju kose?

Pa, stižu dobre vesti za ljubitelje plavih tonova, postoji nijansa koja će se smatrati velikim trendom za proleće. Naziv trenda je "skupa plava", a evo kako da postignete ovaj izgled.

„Svi ste čuli za trend 'skupe smeđe' ili 'skupe brinete', a ja ovo sada zovem trendom 'skupe plavuše'", rekao je poznati frizer Tom Smith pratiocima na svom Instagram profilu. Profesionalac je izdvojio boju kose kao čemu inspiraciju ako želite da promenite ili „ažurirate“ svoju plavu kosu.

"To je zaista mekan kontrast tako da ima manje nijansi u kosi, ali nije jednobojna. Još uvek postoji dimenzija, još uvek postoje svetlije i tamnije nijanse", objasnio je Tom i dodao:

„Sve u svemu, to je toplija nijansa, ali mislim da će ovo dobro proći na proleće“.

Kako postići ovu boju kose

Tehnika verno prati onu „skupe brinete“, za koju je Tom ranije rekao da je „sve u tome da se kosi da dubine, dimenzije i detalja“. Da biste dobili taj luksuzan, bogat izgled, vešta mešavina različitih plavih tonova će podići svetliju kosu na novi nivo u poređenju sa izgledom koji dobijemo kada posegnemo za bojom iz kutije.

„Mislim da je odgovornost profesionalnih frizera da klijentima daju nešto što sami nikada ne bi mogli da urade“, objasnio je Tom. A stručno izvučeni pramenovi mogu pomoći da se svakoj plavuši doda taj „skuplji“ i glamurozniji izgled.

Ako ste zainteresovani da isprobate trend, porazgovarajte sa frizerom kom verujete. Trebalo bi govoriti o različitim nijansama, od najdubljih do najsvetlijih nijansi plave. Na ovaj način ćete moći da dobijete upravo ono što želite, bilo da je u pitanju zlatna, pesak, butterscotch, platina, bež ili medeno plava. Frizer treba da ih suptilno raspršti po kosi kako bi rezultat bio efikasan.