Bilo da imamo dužu ili kraću kosu, prirodnu ili farbanu, svaka frizura s vremenom dosadi. Mešutim, modni dodaci poput gumica, kopči i ukosnica pravo su oružje kojima se možemo boriti protiv rutine i eksperimentisati s novim lookovima.

Mašnice

Plastične mašnice evoluirale su u pravi nakit za kosu, a mogu se nositi kao dodatak kojim odvlačimo kosu s lica, ali i ukras kojim možemo okititi i najobičniju frizuru poput niskog repa i tako ga pretvoriti u chic večernji look.

Ukosnice

Metalne ukosnice koje su najčešće služile kao pomoćni, nevidljivi deo različitih frizura sada postaje njihov glavni atribut: Ove ukosnice svaku dlaku će držati na svom mestu i pritom izgledati totalno cool.

Gumica za kosu

'Scrunchies' su početkom 2000.-ih bile omražene, da bi se ponovo vratile u modu. Ove ukrasne gumice nežne su prema kosi, a zavisno o boji i materijalu, mogu postati modni statement koji će zaokružiti look.

Marama

Ovaj retro modni detalj može se nositi na bezbroj načina: omotan oko repa ili punđe, svezan kao traka za kosu, isprepleten kroz kosu ili ako je baš potrebno - potpuno je prekriti.

Rajf

Zalizana unazad ili podeljena razdeljkom po sredini, kosa će biti urednija, ali i izgledati svežije ukrašena rajfom. Nose se najjednostavniji komadi od plastike, kože i tkanine, ali i ukrašeni perlicama za večernje prilike.

Kopča

Predimenzionirane šnale za kosu prošle su se godine vratile u modu, a posebno cool izgledaju one elaborirane koje će jednostavno podignutoj kosi dati novu dimenziju.

Ukrasne kopče

Pljosnate kopče za kosu, ukrašene perlicama, mašnama ili metalik sjajem mogu se nositi na ravnu ili kovrdžavu kosu, podignutu ili raspuštenu i omogućavaju mnogobrojne načine stilizovanja.