Laminacija obrva je polutrajni tretman koji obuzdava neposlušne ili stanjene obrve i daje im puniji i podignutiji izgled poput „sapun obrva“.

Trend dolazi iz Rusije, a poznate ličnosti poput Lizzo su doprinele da postane i deo svetske kozmetičke priče.

Razlikuje se od microbladinga, jer ne zahteva upotrebu igle i ne koristi nikakve boje za popunjavanje obrva, a postupak je super lak i obično tretman traje oko sat vremena.

Tretman laminacije obrva ne koristi nikakve boje za popunjavanje obrva.
Profimedia 

Ps: Ne preporučuje se "uradi sam" projekat laminacije obrva jer ovaj tretman ipak zahteva sastojke profesionalnog kvaliteta, te zbog toga pažljivo pročitajte sledeće redove kako biste saznali sve o ovom popularnom tretmanu.

Kako to funkcioniše?

Kako bi se podigle dlačice prvi korak je nanošenje kreme na obrve, a zatim sledi njihovo raščešljavanje četkicom prema gore. Zatim se primenjuje neutralizator koji pomaže da obrve ostanu na mestu, i na kraju, preventivno se nanosi ulje koje sprečava isušivanje i iritacije na koži nakon tretmana. Nakon toga se uklanjaju dlačice koje štrče iz okvira, a moguće je i nijansiranje u željenu boju. Toliko je jednostavno!

Laminacija obrva TikTok/xoxosquidney

Prednosti

Laminacija obrva je odlična za:

1. obrve sa proređenim dlačicama,
2. obrve koje imaju prirodne ili usled prekomernog čupanja nastale praznine,
3. neposlušne dlačice i
4. obrve koje nemaju oblik.

Za razliku od drugih tretmana za obrve, efekat laminacije je privremen.
Profimedia 

Osim toga, tretman je neinvazivan u poređenju sa drugim procedurama popunjavanja obrva i čini se da je daleko jeftiniji. Njegova cena je između 3 i 7 hilajda, u zavisnosti od grada u kom živite i salona koji birate.

Potencijalni nedostaci

Za razliku od drugih tretmana za obrve, efekat laminacije je privremen. Osim toga, ako se primenjuje češće od dozvoljenog, hemikalije koje se koriste pri tretmanu mogu potencijalno da oštete obrve. Idealno bi bilo popravke raditi u razmaku od šest nedelja do nekoliko meseci, ali ne ranije.

Dodatni nedostaci mogu biti iritacija kože od hemikalija, uključujući oticanje, crvenilo, ljuštenje ili svrab oko područja obrva koji bi se možda čak mogao proširiti i na kapke ili uzrokovati ozbiljno oštećenje oka ukoliko hemikalije zapadnu u oči.

Ako imate osetljivu kožu, rozaceu, ekcem ili kontaktni dermatitis, ovaj tretman možda nije za vas, ali obratite se svom lekaru pre nego što donesete bilo kakvu odluku.

Sve što treba da znate pre tretmana

Obrve se mogu laminirati na različite načine i na različite oblike, tako da ako postoji specifičan oblik koji tražite, obavezno ga pokažite svom kozmetičaru.

Kako bi vaše pune obrve duže trajale, potrudite se da svaki dan nanosite prozirni vosak za obrve.

Nakon tretmana, izbegavajte vodu i paru (da, to znači tuširanje), znojenje, šminku i proizvode za negu kože naredna 72 sata, jer je toliko vremena potrebno da dlačice dobiju svoj novi izgled. Nakon 24 sata slobodno ih očešljajte kako biste omekšali intenzivan izgled ravnih obrva. Pored toga, da biste sprečili isušivanje kože, religiozno nanosite ulje ili kremu svake večeri na obrve.