Od Valentina do Isabel Marant, od Chanel do Chloe, inspiracija za prolećne i letnje frizure je neiscrpna. S jedne strane tu su tradicionalne i pomalo retro frizure, a sa druge, tu je dodir avangarde. U nastavku izdvajamo najveće trendove frizura sa modnih pista za proleće 2022.

1. Pixie Cut 2.0

Novi pixie cut je jedna od najmodernijih frizura za proleće/leto 2022. Njenu modernu verziju karakteriše volumen i dužina koji imaju za cilj osećaj prirodnosti, kao da ste namerno izbegli šišanje. Ako želite savršene vibracije Winone Ryder iz 90-ih, ovo je frizura za vas. Druga verzija koja je prisutna je mixie, fuzija pixie i mullet frizure.

Novi pixie cut je jedna od najmodernijih frizura za proleće/leto 2022.
Profimedia Valentino Spring-Summer 2022

2. Mullet

Mullet frizure su i više nego očiglednog porekla iz 80-ih. Izuzetno su smele i imaju vrlo specifične karakteristike: slojevite, čvrste i kratke napred i sa strane, a sa većom dužinom pozadi koja pokriva vrat - baš kao ova na Valentino reviji.

Valentino Spring-Summer 2022
Profimedia Valentino Spring-Summer 2022

 3. Sve vrste bob frizure

Bob je jedna od najomiljenijih frizura svih vremena, kako u svom originalnom obliku, tako i u svojoj elegantnijoj, chic francuskoj verziji, što dokazuju look-ovi na Saint Laurent, ali i Chanel reviji za proleće 2022.

Bob je jedna od najomiljenijih frizura svih vremena.
Profimedia Saint Laurent Spring-Summer 2022

4. Shag

Shag je osmislio njujorški frizer Paul McGregor, a frizura je namerno dekonstruisana kako bi bila nonšalantna i buntovna - baš kakva je i Chanel devojka ovog proleća.

Shag frizura dominira na Chanel revijama.
Profimedia Chanel Spring-Summer 2022

 5. Duga kosa

Duga, ali efortless frizura u stilu Jane Birkin nikada neće izaći iz mode. Verzija za proleće/leto 2022. inspirisana je 80-im i 90-im, a vrlo često ide u kombinaciji sa šiškama. Bilo da je talasasta ili ravna, uvek je hit. 

Duga kosa ne izlazi iz mode.
Profimedia Ludovic de Saint Spring-Summer 2022

 6. Buzz cut frizura

Ova muška frizura često se smatra ekstremnim izborom, ali obrijana glava je veliki trend za sezonu proleće/leto 2022. Tokom godina, mnoge poznate ličnosti su se odlučile za ovu frizuru, uključujući Demi Moore, Amber Rose i Charlize Theron. 

Muška frizura nikad više nije bila obožavana od strane žene.
Profimedia Chloe Spring-Summer 2022

 7. 'Isprana' boja kose

Među najpopularnijim hair trendovima za proleće/leto 2022, jeste razblažena boja kose - neka izgleda što svetlije i prirodnije, a sunčev sjaj će joj dati svu potrebnu magiju.

Razblažene nijanse farbe su u trendu.
Profimedia Balmain Spring-Summer 2022