Salma Hayek je na holivudskoj sceni prisutna već 35 godina, ali i dan-danas privlači pažnju medija i javnosti. Mnogi je smatraju jednom od najlepših glumica svih vremena, a u šestoj deceniji posebno pleni i zrači ne samo lepotom, već i jedinstvenim talentom i energijom. 

Ova rasna lepotica nedavno je napunila 55 godina, a na svom Instagram profilu gde je prati preko 20 miliona ljudi često objavljuje fotografije zbog kojih dobija laksave komentare da izgleda barem 20 godina mlađe.

Salma ovih dana uživa u odmoru, a nedavno je snimljena tokom šetnje Londonom. Glumica je i u "neobaveznom" izdanju ukrala simpatije prolaznika i dokazala da i bez šminke izgleda veoma lepo i atraktivno.

Salma Hayek nedavno je uslikana na ulicama Londona.
Profimedia 

Inače, glumica je jedna od retkih žena iz Holivuda koja nije promenila lični opis. Ako i radila neke operacije, na njenom licu tragovi se ne vide, a jednom prilikom istakla je da nije radila botoks niti koristila druge procedure za podmlađivanje.

Tajna njenog dobrog izgleda je u genetici, pažljivo osmišljenoj rutini nege, ali i jednoj korisnoj, zdravoj navici. Naime, Salma svako jutro pije sok od četiri jednostavna sastojka, za koji veruje da joj pomaže da održi mladolik izgled.

Salma Hayek jedna je od retkih glumica koja ne koristi botox.
Profimedia 

Njen domaći sok čini kožu blistavom, ali pored toga ima i niz zdravstvenih benefita na telo i organizam. Pored toga, Salma Hajek svako jutro svoje lice i vrat isprska hladnom vodom, što smatra pravim eliksirom mladosti i lepote.

Recept za Salmin sok:

  • Vitamin C- Salma u svom receptu koristi sveže pomorandže. One su dobar izvor vitamina C, jačaju imunitet i utiču na probavu.
  • Kurkuma- Ona u sok od narandže dodaje svežu kurkumu - začin koji ima blagotvorno dejstvo na organizam, ali i lepotu.
  • Crni biber - Glumica je navela da dodaje malo crnog bibera u sok, jer to pomaže telu da brže upije kurkuma. Pored toga, ovaj začin ubrzava metabolizam.
  • Pasji trn- Biljka koja je bogat izvor vitamina C i vitamina b12. Sadrži i puno kolagena, ali i podstiče telo da ga proizvodi, tako da je jasno zašto ima regenerativni efekat na kožu, kosu i nokte.