Renee Zellweger jedna je od glumica koja je u stanju da zbog dobre uloge potpuno transformiše svoje telo. Tako se, primera radi, za prvi film o Bridget Jones ugojila 15 kilograma, a kasnije je ta brojka bila i veća kada je snimala nastavak. Logično, ona se, kao i većina žena kada se ugoje, suočila sa izazovom da svoje telo vrati u formu.

Ipak, u tome joj je pomogla ishrana poznatog nutricioniste Barry Searsa, a upravo zahvaljujući ovoj dijeti i dan-danas izgleda nikad bolje, ali i ima više snage nego inače. 

U pitanju je "Zone diet", koja spada u red low carb dijeta, ali je veliki plus što utiče i na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo da gubitak kilograma.

"Jako mi je bilo bitno da je moje zdravlje na zavidnom nivou u svakom trenutku", rekla je glumica jednom prilikom, a upravo joj ishrana po planu Barry Searsa to i omogućava.

Renee Zellweger skinula je kilograme nakon Bridget Jones filmova zahvaljujući Zone dijeti.
Shutterstock 

Princip dijete je pridržavanje specifičnog odnosa unosa hrane. Plan ishrane podrazumeva da se tokom ovog režima svakog dana unese 40 procenata ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti.

Ovi procenti ne moraju u gram da budu izmereni. Doktor Barry Sears savetuje da se vodimo osećajem kada je količina u pitanju. Svaki obrok treba da sadrži jednu trećinu proteina i dve trećine ugljenih hidrata sa malo masti.

Renee Zellweger danas izgleda bolje nego ikad do sada.
Shutterstock 

Zabranjene namirnice

Ono što je "zabranjeno", odnosno što bi trebalo da izbegavate su banane, grožđe, suvo voće i mango, zbog visokog procenta šećera, a kada je u pitanju povrće na no-no listi su grašak, kukuruz i krompir. Doktor Barry ističe da ne bi trebalo da jedete hleb, peciva, paste i nudle, odnosno sve ono što sadrži belo brašno.

Primer jelovnika

Doručak:
Omlet od 6 belanaca sa šparglom/avokadom ili zelenim paprikama i 2 kašičice maslinovog ulja.

Ručak:
Salata sa grilovanim pilećim prsima, prelivenim maslinovim uljem i sirćetom i sveže voće.

Prva užina:
1/4 šolje nemasnog svežeg sira, 1/2 šolje ananasa, 1 kašika seckanih badema.

Večera
Losos sa kašikom badema, 2 šolje povrća kuvanog na pari, 1 šolja borovnica.

Druga užina:
Komad tvrdog sira i po želji malo crvenog vina.

Dijeta će biti uspešnija ako praktikujete jednu stvar

Renee Zellweger je takođe istakla još jednu stvar kada je izgled u pitanju, a to je fizička aktivnost.

Renee Zellweger kaže je ključna stvar fizička aktivnost.
Profimedia 

"Fizička aktivnost je od presudnog značaja za dobar osećaj", zaključila je ona i na kraju istakla da je bitno da redovno trenirate ne samo kako biste se rešili kilograma, već i sprečili da dođe do opuštene kože.