Sa svojim upečatljivim izgledom i snažnim izrazom, bilo je samo pitanje vremena kada će Helen Mirren paradirati crvenim tepihom na Filmskom festivalu u Kanu.

Očekivano, privukla je veliku pažnju svojim mladolikim izgledom u osmoj deceniji života, a ponajviše kosom kojom je pokazala da je u toku sa poslednjim beauty trendovima.

Kao što su znaci starenja primetni na koži, verovali ili ne i kosa je podložna istom. Ipak, slavne dame su promenile tok na koji se nekada gledalo na sedu kosu, a jedna od njih je i slavna glumica Helen Mirren koja je izabrala da prigrli rezultate prirodnog toka vremena na kosi.

Helen Mirren nosi sedu XXL kosu.
Profimedia 

I dok je 64- godišnja MacDowell pažnju plenila u prugastoj haljini lepršavog kroja, njena 12 godina starija kolegica iznenadila je pojavom u blještavoj kreaciji srebrnog sjaja. Oskarom nagrađena Helen Mirren na crvenom tepihu ujedno je predstavila potpuno novi imidž u znaku duge, sede kose,

Genijalna glumica je demonstrirala dugu sedu kosu u svom stilu sklonivši prednje pramenove dajući nežan izgled licu, dok dužina pramenova pozadi daje dramatičan look.

Profesionalni frizer, Tom Smith napisao je na svom Instagramu „Mislim da je ovo najslađa stvar koju sam ikada video. Volim da rušim starosne stereotipe i samo mislim kako je Helen tako pametna i tako hrabra da uradi nešto tako aktuelno i tako neočekivano.”

XXL dužine su stalno povećavale poznate ličnosti kao što su Lizzo, Kim Kardashian, Zendaya i Dua Lipa koje su sve svoje kratke frizure zamenile za ultra dugački stil.

„Ta ekstremna dužina je apsolutni trend ovog leta. Puno sam pričao o ovim dužinama i super sjajnoj platinastoj kosi", objasnio je Tom i dodao:

"Ovo je naravno ona belo siva, kremasta prelepa boja. Nešto od toga je njena prirodna boja, i da, ima mnogo ekstenzija, ali efekat je wow. Izgleda zaista neverovatno.”

Helen Mirren nosi sedu kosu.
Profimedia 

I dok su se žene ranije trudile da prekriju bilo koju vrstu srebrne, bele ili sede kose, danas sve veći broj žena, ali i muškaraca, se odlučuje da nosi boju kose koju im je priroda namenila.

Osim što izgleda sjajno, frizure sa sedim pramenovima asociraju na lakoću života, slobodu i podstiče žene da se ne plaše starenja i da uživaju u svakoj životnoj dobi.

Ne samo što ćete sa sivom kosom biti u trendu i u skladu sa sobom, već će manje farbanja i stilizovanja učiniti da ona bude jača, negovanija i zdravija.