Konzumacija čajeva je odlična alternativa za održavanje tela aktivnim i zdravim. Napravljeni od prirodnih sastojaka, kao što su jestive biljke, začinsko bilje ili cveće, ovi napici su izvori antioksidansa koji u velikoj meri štite organizam, sprečavajući razne bolesti i bolesti.

Pored lepote i romantike za koju se vezuje, crvena ruža se može koristiti i kao lek jer je bogata vitaminom C, što je čini efikasnom u jačanju imunog sistema. Nutricionistkinja Luanna Caramalac Munaro objasnila je da su ''prednosti čaja od latica crvene ruže različite jer sadrži niz hranljivih materija koje su neophodne za celokupno zdravlje tela''.

Takođe, tu su i vitamini A, B3, D i E, a nežne latice sadrže esencijalna ulja, tanine, šećer, dok sam miris ruže popravlja raspoloženje. Posebno je dobar za žene jer pomaže u otklanjanju menstrualnih bolova, te je jedan od tradicionalnih kineskih lekova u ove svrhe.

Čaj od ruže je prirodni lek koji podiže imunitet.
Unsplash/Oziel Gomez 

Za pripremu čaja važno je da se latice prvo dobro operu. Nakon što ih operete, ulijte latice u vruću vodu.

Sastojci:

  • 500 ml vode
  • 10 svežih latica ruže
  • Šećer, med ili zaslađivač (opciono)

Zagrejte vodu do ključanja i čim se stvore prvi mehurići isključite vatru. Umetnite latice, zapušite lonac i ostavite ih da odstoje pet do 10 minuta. Zatim popijte.