Ovog proleća fokus je na nijansi koju je londonski frizer Tom Smith nazvao "Louis Vuitton brineta", a inspirisana je luksuznom paletom boja koje su prepoznatljiv znak francuskog dizajnerskog brenda.

I pored velikog izbora boja za kosu, ovog proleća Tom Smith je prednost dao braon nijansama kojima su naročito oduševljene brinete.

- Nadam se da neću dobiti nikakvo pismo od Louis Vuittona, ali ću ovu nijansu braon nazvati "Louis Vuitton brineta". Izgleda bogato i luksuzno, prelepa je nijansa braon- rekao je on u svom TikTok videu.

Luj Viton boja kose Instagram/tomsmithhd

Kaže da koliko god da se približava proleće, ipak ćemo imati priliku da u svetu boja kose vidimo tamnije i toplije tonove. „Louis Vuitton brineta” je specifična po zaista bogatoj nijansi karamele, u kombinaciji sa jantarnim tonovima, i tu Louis Vuitton dolazi do izražaja.

- Zamislite boju kožnih ručki na Louis Vuitton torbama koje su nošene, ali i pažene - kaže stilista o novoj boji kose, a popularnoj nijansi dodao je dosta sjaja, sa akcentom na zdravlje kose, piše Glamour. Boja ima onaj luksuzan, ali u isto vreme nonšalantan prizvuk koji je stvoren za proleće. Nudi glamur, ali je i veoma laka za održavanje.

Ova nijansa izgleda odlično kada se kombinuje sa tehnikom balayage pramenova jer kosi daje dimenziju, a stilista savetuje da umesto plavih i peščanih tonova izaberete karamel boju i ćilibarske tonove kako biste postigli željeni efekat.

Već smo imali prilike da vidimo neke slavne dame sa ovom nijansom, a već prošlog leta su je nosile Camila Morrone i Ashley Park, a njihova popularnost se nastavlja i ovog proleća.

Camila Morrone nosila je Louis Vuitton brineta boju kose.
Profimedia