Duga kosa nudi bezbroj mogućnosti za oblikovanje: ravna kosa, lokne, valovi, podignuta… Nakon duge vladavine valova u stilu 'zlatnog doba Hollywooda' pojavio se novi trend koji osvaja modne piste i crvene tepihe, a s obzirom na jednostavnost oblikovanja, nesumnjivo i street style: Botticelli talasi.

Sitne talasi koji kao da su sišli sa slika ovog renesansnog majstora, frizer Tom Smith opisuje kao 'duge, opuštene i istegnute', a u današnje vreme nose ih glumice i modeli koje žele eterični, romantični look.

Prvo su zavladali Versace modnom kampanjom gde su ih ponosno nosile sestre Gigi i Bella Hadid u Donatellinom društvu. Ovde smo videli kako se trend renesanse redefiniše u futurističku estetiku.

profimedia-0657379909.jpg
Profimedia 

Odmah zatim prigrlile su je i Sandra Bullock, zvezda 'Bridgertona' Simone Ashley, Adwoa Aboah, Rihanna i brojne druge ljubiteljke novih modnih i beauty trendova.

Profimedia Inspirišite se za renesansu frizuru ovog proleća.

Kako kreirati Botticelli talase?

Vrlo lako i to bez upotrebe toplih aparata. Vlažnu kosu razdelite po sredini, a zatim (zavisno od gustine i veličine željenih talasa) podelite je u 2-4 dela i ispletite ih u pletenice. Zatim prosušite fenom i ostavite ih preko noći. Ujutru raspustite pletenice i dodajte malo spreja za teksturu.

I voila – nova frizura je 'painting perfect'!