Leto samo što nije stiglo, te ne čudi što se već sad mnogi pitaju koji će trendovi vladati i u predstojećoj sezoni, pogotovo ako se spremaju za neke veće promene, bilo kada je reč o samoj dužini kose, tako i kada se radi o frizurama.

Prošle godine osunčani balayage i blonde bob bili su hitovi leta, jer se lako održavaju i daju taj beachy vibe, kao i talasi i messy kovrdže, a na radost mnogih, i ove godine će biti popopularni. Međutim, to nisu jedine frizure koje će biti u trendu.

Kako navode slavni stilisti i frizeri, ovog leta vladaće kombinacija svih mogućih stilova i dužina. Ljudi će manje biti okrenuti prolaznim aktuelnostima, koliko će birati ono što im zaista odgovara.

Ove sezone vraćaju se popularni trendovi stilizovanja kose koje ste voleli prošle godine.
Profimedia 

Dakle, tokom leta 2022. akcenat je na onome što pristaje vašem stilu i karakteru, a evo kojih 10 trendova će biti najtraženiji u sezoni pred nama.

1. Stepenasti bob bez jakih prelaza u stilu 90-ih

Popularni dugi bob nema nameru da siđe sa trona jedne od najpopularnijih frizura. Baš kao što se nekad nosio, tokom devedesetih, bez jakih prelaza, a opet stepenovan, i da ne prelazi dužinu ramena, ovakav tip bob frizure nešto je što ćemo često viđati tokom leta.

2. Riviera nijansa za brinete

Riviera nijansiranje je definitivno jedan od novijih trendova koji su brinete brzinom svetlosti označile kao najomiljeniji način bojenja kose. Razlog? Veoma je jednostavno - kosa dobija više volumena, vizuelno deluje gušća, osunčana i prirodna, te nema potrebe da na svakih dvadesetak dana zakazujete termin kod frizera.

Ovaj način stilizovanja zovu još i "babylights" a proslavila ju je prva Hailey Bieber koja je i sama priznala da više voli ovakav tip nijansiranja, nego upečatljive plave pramenove.

3. Spiced cinnamon nijansa kose

Kendal Jenner proslavila je spiced cinnamon nijansu kose.
Profimedia 

2022. godina definitivno je u znaku bakarnih i crvenih tonova. Najpopularnija nijansa "spiced cinnamon" i tokom leta biće aktuelna, a samo je na vama da izaberete prelaz kakav najviše odgovara vašem tenu.

Kaia Gerber obožava svoju bakarnu kosu.
Profimedia 

4. Upečatljive frizure i dužine kose (i duga i kratka)

Mikro-šiške su in i ovog leta.
Profimedia 

Ovog leta, ne plašite se da eksperimentišete. Pustite svoje prirodne kovrdže, kombinujte mikro šiške uz XL dužinu kose, igrajte se ekstremnim bobom koji i u narednom periodu neće sići sa trona najpopularnijih frizura.

Bob je i dalje jedna od najpopularnijih frizura.
Shutterstock 

Sve je dozvoljeno, igranje nijansama kose, undercutovima... ultraktatkom kosom...

Kratka kosa će biti in ovog leta.
Profimedia 

5. "Triple hued" nijansiranje plave

Plava kosa je ovog leta ubedljivo vodeća na listi "wanted" frizura. "Triple hued" baš poput gorepomenute riviere, je upravo trostruko bojenje pramenova kose različitim nijansama kako bi se dobilo više "dubine" i vizuelno puniji efekat.

Kosa deluje prirodno i osunčano, i zadržava više sjaja što je imperativ u ovom slučaju. Koren ostaje prirodan i tek tu i tamo prošaran ili tretiran prelivom. čime dobijate "trodimenzionalnu" plavu.

6. "The Jagger" frizura

Kao što joj i samo ime kaže, ovu frizuru proslavio je legendarni Mick Jagger, samo što se sada vraća u modernijoj verziji. Akcenat je na gustim šiškama i stepenastim krajevima koji se spuštaju gotovo u tanke bičeve.

Ovo je možda i jedna od omiljenih varijanti sada već kultnog shag-a i mullet-a, a razlog zbog kog je toliko popularna je upravo njeno stilizovanje za koje vam neće biti potrebno više od par minuta dnevno. Malo pene, nagužvajte kosu rukama, i spremni ste za polazak.

7. XL dužina kose

Što duže, to bolje, kažu stilisti, a pojedine slavne dame već su postale prepoznatljive po ovakvom stilu. Tako Kim Kardashian i Kylie Jenner u poslednje vreme ne možemo videti bez izrazito duge kose, a stilisti kažu da je sad akcenat na ekstenzijama, odnosno na vizuelnom efektu volumena.

Kim kardashian ne odriče se dugih pletenica.
Profimedia 

Posebno će biti akcenat i na tankim pletenicama koje se takođe vraćaju kao jedan od najvećih trendova.

8. "90s slice" boja kose

Još jedan trend iz devedesetih vraća se na velika vrata. Za razliku od nežnog balayaga u kom je najbitnije stopiti boju korena i krajeve kose, kod "90s slice" je upravo reč o ostavljanju prirodnog korena, ili pak namernog potamnjivanja kose na temenu u odnosu na izrazito svetle krajeve. Stilisti savetuju da uz ovakvo nijansiranje kose nosite razbarušene, rokerske, edgy frizure.

9. "Muted mink" za one koji imaju sedu kosu

Seda kosa je uvek u trendu, pogotovo nakon karantina kada su se mnoge dame osmelile da je konačno puste da izraste. Naravno, to ne znači da ne možete da eksprerimentišete sa frizurama.

Seda kosa je uvek u trendu.
Profimedia 

"Muted mink" je upravo način bojenja kose u kom dobijate svetlije sive, ali i tamnije pramenove koji imitiraju vašu prirodnu teksturu, a kosi daju sjaj i malo zabave.

10. Svilene marame za kosu

Na listi mora da se nađe i jedan aksesoar bez kog nećete moći da zamislite ovo leto. Svilene marame uvek izgledaju šik i daju dašak starih vremena. Najbolje od svega je što ih možete nositi na toliko mnogo načina. 

Možete ih vezati oko punđe, kao traku za kosu ili turban. Duže marame izgledaju beskrajno romantično kada ih vežete oko visokog repa, ili čak i umesto kape, pogotovo tokom onih vrelih dana kada često zaboravite da i kosi treba zaštita od UV zračenja, a to je i dobar način da, po potrebi, sakrijete koren kose ukoliko niste stigli da je operete i produžite termin za još jedan dan.