Tokom karantina i različitih ograničenja usled kovida, mnoge žene su bile prinuđene da odustanu od svojih redovnih poseta frizeru i tako konačno prigrlile svoje sede pramenove.

Iako je prva asocijacija na sedu kosu starenje, čini se da konačno više niko na sede ne gleda kao na nešto čega bi se trebalo sramiti ili skrivati, već kao prirodan tok vremena koji treba prigrliti.

Da su žene jasno rekle "ne" farbanju sedih, vidimo i tokom ovogodišnjeg Fashion week-a kada je siva kosa postala čest prizor na ulicama od Londona do Pariza.

Zvezde street style-a ukazale su da moćna seda kose nije samo još jedan prolazni trend. Brojne stylish žene – uključujući, naravno, Vogue-ovu Sarah Harris, koja se davno odlučila da njeni srebrni pramenovi zavladaju, sa samopouzdanjem podstiče žene da se ne plaše starenja i da uživaju u svakoj životnoj dobi.

Sarah Harris ponosno nosi trend sede kose.
Profimedia 

„U jednom trenutku nije bilo prihvatljivo imati sedu kosu, ali sada više sivu boju kose ne poistovećujemo sa "starošću", kao što mnogi ljudi rade", izjasnio je frizer Luke Hersheson svoj stav. A važno je naglasiti i da starenje u društvu ne bi trebalo da ima bilo kakvu negativnu konotaciju kako bismo iskorenili svaku vrstu ejdžizma.

Ne samo što ćete sa sivom kosom biti u trendu i u skladu sa sobom, već će manje farbanja stilizovanja kose učiniti da ona bude jača, negovanija i zdravija.

U nastavku donosimo neke od najelegantnijih sedih frizura tokom proteklog meseca mode.

Seda kosa je trenutno veoma trendy.
Profimedia 

Osim što je siva kosa veoma moderna, ona ujedno zahteva i manje farbanja i oštećivanja kose.
Profimedia 

Grace Ghanem ponosno nosi svoju sivu kosu.
Profimedia 

Siva kosa postala sve češći prizor na ulicama modnih metropola.
Profimedia