Nakon određenih godina dobijamo sve više sede kose, i tada kosa obično postaje sve tanja i ređa. Mnoge žene u tom periodu, ali i pre počnu s pramenovima i farbanjem kose, dok druge, za sada u manjini iako je seda kosa sve veći trend, nose kosu prirodne boje, makar i sivu ili belu.

Ako spadate među one dame kojima sedi koren, ali i proređena kosa smetaju, imamo genijalan trik za vas!

Nanesite nijansirani gel za obrve na koren kose

Naravno, za ovaj slučaj možete koristiti i posebne proizvode za „maskiranje“, ali frizer Mett Newman iz Njujorka preporučuje neobičan proizvod koji će sakriti sede korene i učiniti kosu punijom. Njegova preporuka je tonirani gel za obrve.

Na ovu ideju došao je sasvim slučajno. Kads mu je gel za obrve bio previše taman, imao je ideju da da upotrebi kod korena retke kose kako bi izgledala punije. I uspelo je!

Ako gel koristite kod korena kose, imate dve prednosti istovremeno - podizanje i prekrivanje. Naime, gel sakriva sede vlasi i korenu kose daje veću punoću.

Naravno, boja gela trebalo bi se podudara s bojom ostatka kose, pa ako imate sedi koren kose s tamnosmeđom ostalom kosom, upotrebite gel u tamnosmeđoj boji ostatka kose (ako je moguće). U nastavku pogledajte kako to možete postići:

Kako prekriti sede i zalizati kosu sa gelom za obrve TikTok/lillyvanbrooklyn