Ukoliko ste neko ko voli natural stilove šminkanja, novi batman trend verovatno neće biti vaš cup of tea, ali činjenica je da odvažna, upečatljiva i "overr the top" šminka doživljava svoj trenutak.

I ne, ne mislimo na svetlucave look-ove inspirisane "Euphoria" serijom, već govorimo o tamnom, smokey eye, razmazanom trendu koji se sve češće može videti na revijama, ali, verovali ili ne, čak i na avangarnijim dešavanjima.


U poslednjih par nedelja, intezivna crna šminka gotovo da je deo "svetog trojstva" pop kulture - kako na slavnima, tako i u modi, kao i u filmu, što znači da bi trebalo da "opustite ruku" i pripremite se na veće trošenje crne senke za oči ili krejona. 

Ovako nešto prva je učinila viralnim bivša devojka Kanye Westa, Julia Fox kada se još u januaru pojavila na Paris Fashion Week-u.

Julia Fox prva je ponela specifičan Batman look.
Profimedia 

Njen look je za gotovo 24 časa preplavio društvene mreže, a brojni makeup umetnici pokušali su da rekreiraju ovakav stil šminkanja. Ideja je proizašla od umetnice koja sarađuje sa Pat McGrath studiom i od Kanye-a lično.

Mnogi su komentarisali da je ovako nešto zapravo kombinacija šminke iz filma "Black Swan" i Batmana, a da je bold makeup baš ono što je falilo na sceni dokaz je i Chanel couture show.

Look Julie Fox osmislio je lično Kanye West.
Profimedia 

Nakon otvaranja revije, kada je pistom prodefilovala unuka čuvene Grace Kelly na konju, a potom "parade" tvida i strukturiranih sakoa, ženstvenost odevnih komada gotovo da je zasenila šminka manekenki.

Neke su nosile double eyelinere, sa izrazito crnim kapcima, koji su svemu davale gotovo depresivnu estetiku. Drugi modeli su izgledali kao da su maramicom razmazale senku po donjem kapku.

profimedia-0658203102.jpg
Profimedia 

Prema rečima "The New York Times" ova tehnika je zamišljena kao "odobravanje konstruktivističkog rada savremenom umetnika Xavier Veilhan".

profimedia-0657389711.jpg
Profimedia 

Međutim, "Batman eye look" nije zamišljen samo za revije, već slobodno možemo reći da i Robert Pattison u novom ostvarenju o čuvenom superjunaku izgleda kao da je sišao sa Chanel revije.

Robert Pattison u novom Batmanu nosi prepoznatljivu tamnu šminku.
pritnscreen/youtube 

Prepoznatljivi tamni kolutovi naglašeni šminkom ono su po čemu je novi Batman prepoznatljiv, a nema sumnje da ćemo ovako nešto sa sigurnošću videti na još revija.