Nanošenje ajlajnera mnogim damama zna da predstavlja problem. Međutim, iscrtavanje ne mora da bude strašno, pogotovo uz veliki broj tutorijala koji korak po korak na najlakši način objašnjavaju kako da postignete željeni look.

Ovaj put izdvojili smo "fly" odnosno "leteći" ajlajner - tehniku šminkanja koja je osvojila mnoge trendesterke. Razlog je jednostavan - u par poteza dobijate onaj tako željeni senzualni i zavodljivi mačkasti pogled koje, složićete se, svi želimo.

Tajna je u samom načinu iscrtavanja, ali i postavljanju početka "krilca", a baš iz tog razloga, mogu ga nositi i devojke koje imaju spuštene kapke. Make-up umetnica Vanessa Lichtenwald pokazala je jednostavan način iscrtavanja ovog tipa ajlajnera.

Idealno bi bilo da imate ajlajner u gelu i kosu četkicu, ali za ovako nešto poslužiće i običan ajaljner u olovci.

Kako se crta FLY EYLINER?

Sam početak treba da krene u unutrašnjem delu kapka, a ne na spoljašnjoj kako bi to inače radili. Nakon toga, sa spoljne strane povlačite "leteću" liniju od polovine kapka, odnosno gornju liniju "krila", ali ne ispunjavate deo između te linije i trepavica, već ih eventualno možete "blendati" senkom.

Na taj način dobijate podignutiji izgled spoljnog dela kapka, ali i mačkast zbog "uštinutog" unutrašnjeg dela oka, a kako to možete postići pogledajte u nastavku:

ZAVODLJIV I MAČKAST POGLED UZ POMOĆ "FLY" AJLAJNERA TikTok/nessbeautystudio