Na Pariskoj nedelji mode dozvoljeno je da podočnjaci zablistaju. „Ja sam za francusku lepotu – mislim da postoji određena seksipilnost u isticanju tih prelepih tonova oko vaših očiju“, rekla je šminkerka Hannah Murray koja je šminkala modele za Chloe reviju. Pogled Amber Valette ostavila je ''golim'': bez maskare, bez uvijenih trepavica, bez olovke za obrve i bez teškog korektora. „Previše korektora menja oblik vašeg lica – gubi dimenziju“, kaže ona.

Isticanje podočnjaka je manir koji se provlačio tokom čitave nedelje mode na revijama Loewe, Meryll Rogge, Anne Isabella, pa čak i kod Diora gde je šminker Peter Philips takođe preskočio korektor za podočnjake kako bi podržao ideju Marie Grazie Chiuri da predstavi budućnost u kojoj žene upravljaju svetom - i kreiraju sopstvena pravila lepote.

Više ne morate da sakrivate podočnjake kažu profesionalni šminkeri.
Profimedia 

Podočnjaci se nose na Dior, Loewe, Chloe revijama.
Profimedia 

Hannah Murray je to nazvala „sirovom, čvrstom, snažnom“ šminkom za Chloe. „Moraju da izgledaju kul“, rekla je. U bekstejdžu Serres du Parc Andre Citroen (ogroman staklenik ispunjen zemljom i sunčevom svetlošću), sve je počelo sa Tata Harper tretmanima za lice, gde je prozirna Restorative Eye Creme zamenila tešku pokrivenost. „Moj cilj je bio da istaknem prirodnu lepotu modela“, objasnila je Harperova, "za mene je zdrava koža najbolja šminka”. Murrayova podržava to mišljenje. „Postoje načini da osvežite i oživite lice pomoću proizvoda za negu kože – bez potrebe da izbrišete bilo šta”. Umetnica rođena u Velikoj Britaniji nedavno se preselila u Pariz i kaže da voli „da vidi francusku lepotu oko sebe sve vreme, fascinirana tom lakoćom i neopterećenošću“.

Čak i kada ste umorne, koristite korektor minimalno. „Podočnjaci su moj fin način da dam društvu znak da me tog dana ostavi na miru”  kaže kroz smeh francuska manekenka Helene Diap koja ističe da uvek voli da izgleda prirodno. „Koristite sve što želite da izrazite kako se osećate – ako se osećate neraspoloženo ili želite da izgledate snažno“, kaže ona, „u svakom slučaju, ne morate da budete savršeni kako vam društvo nameće”.

Prirodan izgled kakav nose Francuskinje je trenutno glavni beauty trend.
Profimedia