Devedesete su se, bez sumnje, vratile na velika vrata, kako kada je u pitanju moda, tako i kada se radi o beauty trendovima.

Svetske trendeseterke već su i na ulicama prošetale neke od popularnih stilova, te je tako nakon Zoe Kravitz koja je vratila prednje kikice, a sada je Bella Hadid "prošetala" izblajhane obrve.

Iako na Instagramu još uvek prednjači bushy eyebrows stil, tanke, svetle obrve dobijaju na popularnosti iz dana u dan - a niko to ne zna bolje od najlepš žene sveta.

Na novim Bellinim fotografijama njene obrve gotovo su nevidljive, a iako ovaj trend možda nije svačiji "cup of tea", nesumnjivo je da ga je slavna manekenka iznela na fantastičan način.

Bella Hadid obožava trend izblajhanih obrva.
Profimedia 

Zapravo, iako je za mnoge ovo potpuno nov momenat, u modnoj industriji ovaj koncept lepote nije nepoznat. Zapravo, došao je do izražaja 1990-ih, ali je zapažen i u rutini ulepšavanja još u elizabetanskoj eri.

Čak i 90-ih, kada su manekenke poput Linde Evangeliste izbeljivale obrve, ovaj beauty momenat važio je za izrazito avangardan.

PRe Belle Hadid izblajhane obrve nosile su mnoge slavne manekenke.
pritnscreen/instagram 

Koliko se beauty trendovi brzo menjaju, pokazuje upravo ovaj zaokret od debelih, precrtanih Instagram obrva do izgleda bez ikakvog naglašavanja. Svetske zvezde poput Madonne, Kim Kardashian, Lizzo, Katty Pery i Alexe Demie nosile su izblajhane obrve još prošle godine.

Ovaj beauty trend zaživeo je na najnovijoj Versace reviji krajem februara, a pored Belle, ponela ga je i njena rođena sestra Gigi. Naravno, upotpunjenim batman look-om.

Gigi i Bella Hadid nedavno su iznenadile sve kada su obe izblajhale obrve.
Profimedia 

Ovaj trend definitivno nije za svakoga te, kako kažu brojni veliki stilisti, uglavnom se za ovako nešto odlučuju dame koje su sigurne i sebe i zrače samopouzdanjem. Koliko je jak uticaj Belle Hadid ostaje nam da vidimo u narednim mesecima, ukoliko se još neko usudi da ponese popularne blajhane obrve, a u galeriji ispod pogledajte kako su to uradile poznate dame sa svetske scene.

pritnscreen/instagram Pogledajte koje sve svetske zvezde nose izblajhane obrve.