Dok pevušimo omiljenu pesmu ovih dana, pravo je vreme da saznamo odgovor na famozno pitanje - koja li je tajna zdrave koje Meghan Markle?

U pitanju je keratinski tretman kose, poznat i pod nazivom „brazilsko feniranje“ i „keratinsko ispavljanje kose“, je već nekoliko godina jedan od najpopularnijih tretmana za negu i trajno ispavljanje kose.

Ovi tretmani stekli su popularnost zbog čudesnog efekta ravnanja, zaglađivanja i sprečavanja efekta vlage. Upravo je u tome njegova tajna - osim što čini kožu svilenkastom i sjajnom, štiti je od vremenskih uticaja i to na duge staze.

Od Belle Hadid, preko Kim Kardashian, do Meghan Markle - mnoge slavne zvezde su opsednute keratinom. Bivša frizerka vojvotkinje od Saseksa Teonie Kakoulli rekla je da je Meghan bilo izrazito važno da joj kosa svakog dana izgleda stilizovano i negovano, zbog velikog broja događaja i pojavljivanja u javnosti. 

U nastavku otkrivamo sve što ste želeli da znate o keratinskom ispravljanju kose.

Šta je keratinski tretman?

U pitanju je tretman za ispravljanje i zaglađivanje kose koji sprečava prirodno kovrdžanje ili ono izazvano kišom i vlagom u vazduhu. Ovaj revolucionarni tretman je pravi spas za suvu, oštećenu i neposlušnu kosu budući da joj vraća sjaj i vitalnost, i što je najvažnije - pruža dugotrajne efekte. Više vam neće biti potrebno feniranje, peglanje ili bilo kakvo stilizovanje, a čak iako poželite da kreirate talase, oni će biti meki, glatki i sjajni. 

Da li je u pitanju hemijski tretman?

Jeste, formaldehid je neophodan za ovaj tretman kako bi se ispravila i najkovrdžavija kosa. S obzirom na to da je ova hemikalija vrlo štetna, važno je da tretman radite u proverenom salonu uz znanje i iskustvo stručnjaka. Takođe, ukoliko imate osetljive oči, tokom tretmana nosite zaštitne naočare.

Kako izgleda tretman?

Planirajte da tretman zakažete kada imate dosta slobodnog vremena, jer najčešće traje oko 3-4 sata. Počinje sa šamponiranjem, zatim se kosa suši fenom, nanosi keratinski preparat, ponovo suši i na kraju pegla. Kada izađete iz salona - imate potpuno novu teksturu kose.

Koliko dugo traje efekat keratinskog tretmana?

Do četiri meseca. Prvo i osnovno pravilo za očuvanje efekta keratina jeste da vaša kosa mora da ostane ravna i spuštena 24 sata. Nega nakon tretmana takođe čini ogromnu ulogu kada je reč o tome koliko dugo će rezultati trajati. Preporučuje se da koristite šampon bez natrijum hlorida ili veoma nežan šampon bez sulfata. Takođe, na keratin negativno deluju hlor i slana voda, te bi bilo dobro da izbegavate kvašenje kose prilikom boravka na bazenu ili moru.

Sve što ste želeli da znate o keratinskom ispravljanju kose.
Shutterstock