Devojkama sa ravnom kosom mogu da pozavide mnoge sa prirodno kovrdžavom, ali odmah da ih rešimo zabluda: kosa bez talasa znači - glatka kosa.

Naravno da i ravna kosa ima svoje nedaće - od kovrdžanja do nedostatka volumena i ispucalih vrhova, neophodnog dobrog feniranja i dosta seruma za svilenkast finish, ali ona je uvek u trendu.

Za one koji žele da lažiraju super ravnu kosu, investirajte u odličnu peglu za koja odgovara teksturi i dužini vaše kose. Ili, ako sušite kosu kod kuće, odlična četka za stilizovanje će vam biti dovoljna. Važno je samo da s lakoćom postižete uglađene, ravne frizure.

Pored toga, sprej za zaštitu od toplote je neizbežan jer je to jedna od glavnih stvari koju frizeri preporučuju svojim klijentima. Zašto? Jer, ne samo da sprečava oštećenje i omogućava kosi da raste, već takođe pomaže u održavanju boje – osiguravajući da kosa izgleda zdravo i fresh do sledećeg odlaska kod frizera.

Za najbolje rezultate, isprobajte kremu za feniranje koja će zaštititi kosu od visoke toplote, a istovremeno sprečiti i moguće kovrdžanje izazvano vlagom. 

Sada je vreme da potražite inspiraciju za ravnu kosu od poznatih ličnosti: od ultra precizne ravne kose JLo, preko ekstra dugačke i ravne kose Naomi Campbell, do pixie i kratkih bob frizura koje će vam dokazati da ravna kosa ne mora biti dosadna. Takođe, veoma je važan razdeljak - onaj sa strane će uvek izgledati otmenije od onog na sredini.

Da biste lakše našli inspiraciju za svoju novu frizuru, pogledajte naše predloge poznatih koje ravnu kosu nose kao svoj lični pečat.

Profimedia, Foto: Profimedia Ugledajte se na način kako svetski poznate žene nose ravnu kosu.