Protekla Nedelja mode u Parizu neodoljivo nas je podsetila na trend šiški kakav smo, barem jednom, tokom detinjstva imali gotovo svi. To je upravo onaj period u kom smo se kao deca prvi put dohvatili makaza i, naravno krišom od roditelja, odsekli sebi i sestri/bratu prednje pramenove.

Dok su mikro šiške nekada za nas značile samo grešku koja se desila na putu do šišanja standardne dužine šiški, ove godine se, sudeći prema modnim nagađanjima, vraćaju na velika vrata.

Megan Fox se prošle godine pojavila na Met Gali s mikro šiškama.
Profimedia 

Kada se Megan Fox prošle godine pojavila na Met Gali s mikro ili "baby šiškama" izazvala je podeljena mišljenja zbog svog neobičnog izgleda. Dok su neki smatrali da im nedostaje ženstvenosti, svi su se složili oko jedne činjenice - ovo je zaista nešto neobično.

Megan Foks nije jedina koja je isprobala buntovne i pomalo divlje mikro šiške. To su učinile i Dua Lipa, Charlize Theron, Bella Hadid, Lady Gaga.

Lady Gaga ponela je frizura mikro šiški.
Profimedia 

I dok tradicionalne šiške prekrivaju obrve ili su neposredno iznad njih, mikro verzija zahteva da budu još kraće - do polovine čela i da otkrivaju cele obrve.

Činjenica da ih možete nositi ravne, neuredne ili uredne, samo dokazuje da se mogu prilagoditi svakom obliku lica. Ipak, ovog puta zaboravite na opciju "uradi sam" i obavezno posetite profesionalnog frizera u slučaju da se odlučite na korak da svoje šiške skratite na mikro dužinu.

"Kratke šiške definitivno pokazuju da ste puni samopouzdanja. Buntovna su frizura i definitivno nisu za osobe koje nemaju hrabrosti. Više volim kad imaju svoju prirodnu teksturu nego da su potpuno ravne", rekao je frizer slavnih James Price.

Alexa Demie iz hit serije "Euphoria" vratila je mikro šiške u fokus beauty trendova.
Profimedia 

Iako su u jednom trenutku bile pomalo zaboravljene, poznata glumica Alexa Demie iz hit serije "Euphoria" vratila ih je u fokus beauty trendova.

Najnoviju verziju mikro šiški predstavila je na reviji brenda Balenciaga za vreme Nedelje mode u Parizu.

Alexa Demie iz hit serije "Euphoria" predstavila je na Balenciaga reviji najnoviju verziju mikro šiški.
Profimedia