U poslednje vreme vazelin se navodi kao jedan od omiljenih beauty proizvoda mnogih žena. Ovaj jeftin i efikasan proizvod sprečava gubitak vode koja je važna kako bi se održala elastičnost i mladolikost kože. Vazelin u osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema, stoga bi trebalo da pazite kako ga koristite.

Ono što je prednost vazelina jeste to što ne iritira kožu, a može da se koristi i kao vrlo efikasna hidratantna krema kao što se i koristi u osnovi većine njih.

Influenserka Keshia East koju na Instagramu prati preko 70.000 ljudi, podelila je pre nekoliko meseci svoje iskustvo s vazelinom.

Naime, na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak gde je objasnila kako je kožu dovela do savršenstvena, uz pomoć vazelina, za samo sedam dana.

Kako i kada se koristi vazelin?

Vazelin je po sastavu mešavina parafinskog voska i mineralnih ulja i prirodni je derivat prerade nafte. To je bela ili žuta polučvrsta smesa. Nije rastvorljiv u vodi. U kozmetici se koristi kao osnova za većinu krema, balzama za usne i losiona. Konzistencija petrolejskog želea ljude navodi na pomisao da ako ga nanesu na lice ono će ubrzo biti puno bubuljica, međutim to se neće desiti.

Dobar je kao vid noćne nege, jer danju koža namazana njim izgleda masno.

- Kada završite noćnu rutinu, zavežite kosu i nanesite sloj vazelina na celo lice. Spavajte sa njim, a ujutru ga isperite i utapkajte pešikorom, ispričala Keshia. Otkrila je da ni sama na početku nije verovala da je ova metoda delotvorna, ali ipak se odlučila da je isproba.

Morala sam da isprobam ovaj trik. Ja sam modna blogerka i to je moj posao, ispričala je ona i dodala:

- Prvi put kada sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutru biti užasna. Međutim, kada sam mlakom vodom isprala lice, moja koža je bila kao da sam izašla iz luksuznog salona. Keshia naglašava da vazelin ne koristi više samo kao vid nege, nego kao i podlogu pre nego što nanese šminku.