Lepa i negovana kosa je imperativ za svaku ženu, ali i muškarca. Neretko se priča da se samopouzdanje, naročito muškarca, bazira upravo na stanju kose. Zato kosa predstavlja jedan on najvažnijih elemenata naše ličnosti, a to obično ni ne primećujemo dok je ne izgubimo.

I dok više pažnje obraćamo na njeno stilizovanje i promene boje kose, redovna nega ispašta.

Maska za rast kose čini čuda

I usled promene vremena i jesenskog opadanja kose, koji gotovo direktno udara i na gubitak samopouzdanja, duga i zdrava kosa deluje kao nedostižan cilj. Ipak, domaća maska za brži rast kose može da učini pravo čudo za vas.

U mnogo slučajeva, rešenje protiv opadanja kose postoji i maske za rast kose mogu biti jedan od njih.

Ukoliko ste obratili pažnju, mogli ste primetiti da se pantenol nalazi u brojnim kozmetičkim proizvodima kako za negu kose, tako i za negu lica, kao jedan od glavnih sastojaka.

Osim što ukoliko imate retku kosu treba da dodate šamponu ova dva sastojka, poželjno je uključiti i ovu masku u rutinu nege.

Maska od pantenola ubrzava rast kose i čini je mekšom.
ayo-ogunseinde-UqT55tGBqzI-unsplash.jpg 

Zbog čega pantenol utiča na brži rast kose?

On deluje direktno na kožu temena, ojačava koren dlake, i utiče direktno na folikul dlake, ubrzavajući njen rast.
Posebno se izdvaja po svom umirujućem delovanju na kožu glave, kao i po antiupalnim svojstvima. Stoga se rastvor pantenola može direktno utrljavati na teme, i to svako veče, bez bojazni da možete preterati. Odgovara svim tipovima kože.

U svakom slučaju, zbog svega ovog pantenol je glavni sastojak maske za brži rast kose, koju možete napraviti u svojoj kućnoj radinosti.

Domaća maska od pantenola

Od sastojaka će vam biti potrebno sledeće:

- 10 kapi pantenol rastvora

- Nekoliko kapi ricinusovog ulja

- 50 ml kapi od koprive

- jedno žumance

Sve ovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu, koju ćete potom naneti na suvu kosu. Dobro je utrljajte na teme, ali i duž same dlake. Uvijte kosu u peškir, ili još bolje u najlon kesu, i ostavite masku da deluje 2 sata.

Potom je isperite mlakom vodom.

Zatim operite kosu uobičajeno.