Za početak, koncentrišite se na podsticanje rasta nove kose. 'Stara' će se obnavljati usput, a vrlo brzo i vi i vaša okolina primetiće drastičnu razliku.

Ishrana

Folikulima vlasi potrebna je energija za rast, a ona im ponestane već četiri sata nakon obroka. Eto još jednog razloga da se rešite loše navike spajanja svih dnevnih obroka u jedan, najviše dva, dok su idealna tri. Tokom dana jedite zdrave grickalice na bazi složenih uglenih hidrata, poput badema i sušenog voća, kako biste održali istu razinu energije u folikulima.

Ako znamo da kosu najvećim delom čini belančevina keratin, prijalo bi joj da u prehranu uvrstite piletinu, ribu, leće, jogurt i svinjsko meso.

Opuštanje

Lako je reći da bismo trebali da naučimo da kontrolišemo stresne situacije, ali kome to zaista uspeva? Nažalost, kad je organizam stalno izložen stresu, radi ekonomizacije i boljeg funkcionisanja energiju automatski preusmerava iz perifernih delova, poput vlasišta. Jeste li znali da se u kosi se nalaze najbrže rastuće stanice u organizmu koje troše mnogo energije? Zato je ona jedan od prvih 'sporednih sistema' koji nastradaju u stresnim razdobljima.

Šišanje

Ako žarko želite dugu kosu, prestanite da skraćujete vrhove svakih šest nedelja. Činite to onda kada vidite ispucale i neuredne krajeva, a više se fokusirajte na šampone bez sulfata i adekvatnu negu. 

Vežbanje

Podstiče cirkulaciju svuda, pa i u vlasištu, čime se osigurava bolje snabdevanje folikula vlasi kiseonikom i hranjivim materijama.