Nije tajna da je tanku kosu teško stilizovati. Ukoliko ste jedni od onih koji još od srednje škole imaju problem sa kosom kojoj već prvog dana nakon feniranja volumen splasne, a kosa izgubi formu, onda znate da većina trikova za postizanje volumena i gustine ume da razočara. Probali ste različite preparate i metode, ali većina proizvoda zapravo je dizajnirana za gustu kosu, te je njihova teška ulja, puteri i sintetički sastojci samo dodatno slabe. 

Naročiti problem jeste tanka kosa u kombinaciji sa masnom jer ume dodatno da izgleda neuredno, a svaka kreirana frizura ne opstaje duže od par sati jer vlas nije čvrsta. Naravno, od ravno ispeglane kose ste već odustali jer samo ističe njenu tankoću.

Prvo smo isprobali botoks za kosukoji čini da kosa poraste 3-4 cm mesečno, a zatim ispratili vodič od tanke do bujne kose.

Šta nam je ostalo na kraju? Da pitamo frizere koje frizure će nam pristajati ako posedujemo baš sve navedene probleme.

Prvi savet jeste da ošišate kosu na srednju dužinu. Preduga a tanka kosa teška je za održavanje i podseća na heroine chic look koji je u modnoj industriji prevaziđen. S druge strane, prekratka a tanka kosa učiniće vas bespomoćnim pri stilizovanju.

Donosimo 4 frizure koje će učiniti da kosa izgleda bujnije, gušće i raskošnije.

1. Razdeljak na sredini + razbarušeni talasi

Kratka, ali oštra frizura jeste najbolja opcija za ljude sa tankom kosom. Tu nastupa lob, ali onaj razbarušeni, u teksturiranim talasima koji stvaraju iluziju punoće u kosi. Najbolji način za postizanje ovog izgleda jeste blago uvijanje peglom, ali ne svakog pramena - neka frizura izgleda nonšalantno. Takođe, raščešljajte je na kraju i učvrstite specijalnim preparatima za volumen.

 2. Razdeljak sa strane + razbarušeni talasi

Prva i najvažnija stvar - obratite pažnju da prvi prednji pramen prebačen na stranu poseduje značajan volumen u korenu, jer ako splasne, čitava frizura gubi formu. Kako to postići? Nakon pranja kose, fenirajte je okruglom četkom od korena (za stvaranje volumena), a preusmeravanjem kose na stranu. Zatim blago uvijte kosu peglom ili figarom tako da lokne budu velike, raskošne, i ne zaboravite - razbarušene. Za kraj dodajte lak za učvršćivanje kako biste obezbedili dugotrajnost frizure. 

 3. Stepenasta frizura

Ako imate tanku kosu, zaboravite na šišanje na ravno. Stepenasti oblik ujedno znači i dodavanje slojeva tankoj kosi što čini da izgleda voluminozni. Neka kosa bude lepršava, te pokušajte da zadržite prirodnu teksturu nakon sušenja, bez ispravljanja ili uvijanja. 

 4. Wolf frizura

O ovom trendu  smo već pisali, jer je ove godine trend no.1. Ko ne bi želeo malo volumena iz 70-ih, baš onakvog kakve su nosile modne ikone tog doba - Joan Jett, David Bowie, a sada Billie Eilish, Taylor Swift i mnogi drugi. Slojevitost ove frizure čini tanku kosu bujnom bez napora jer kada ošišate ovakav oblik, neće vam biti potrebno mnogo svakodnevnog vremena za njeno stilizovanje. Oh, da, i upotpunite je aksesoarima - šnalicama, gumicama, maramama kojim ćete je dodatno osvežiti.