Vitamin PP u ampulama može se koristiti ne samo kao injekcije, već i za izradu domaćih kozmetičkih maski za kosu. Oni deluju na kožu glave, pojačavajući mikrocirkulaciju, što stimuliše rast folikula dlake, jača ih i hrani. Zbog toga ćete moći da nosite koju god od najpopularnijih frizura za narednu sezonu želeli.

Kako nikotinska kiselina utiče na kosu:

- Kontroliše proizvodnju sebuma, tako da vlasište duže ostaje čisto.

- Delujući na melanin, čini prirodnu boju kose svetlijom i zasićenijom.

- Već nakon 10-14 dana primene vidljiv je ubrzani rast kose. U proseku rastu 3-4 cm mesečno.

- Poboljšava kvalitet kose bez opterećenja. Čini ih poslušnijima, bujnijom i sjajnijima.

- Pogodno za sve tipove kose i vlasišta.

- Nikotinska kiselina, kao i svaki lek, može izazvati alergijske reakcije. Da biste to sprečili, pre prve upotrebe vitamina PP, uradite test osetljivosti na laktu.

Preporuke za upotrebu nikotinske kiseline:

- Zapamtite: rastvori nikotina su pogodni samo za spoljnu upotrebu. Nanesite proizvod tupferom, špricom ili kapaljkom na koren kose i laganim kružnim pokretima utrljajte u vlasište. A da biste maksimizirali efekat, sledite preporuke:

- Nanesite nikotinsku kiselinu samo na čistu glavu. U suprotnom, nečistoće će prodreti unutra, što će samo pogoršati zdravlje i izgled kose.

- Upotrebite rastvor odmah nakon otvaranja ampule. Na otvorenom se smanjuju korisne supstance vitamina PP.

- Radi pogodnosti postupka, kosu unapred podelite na male razdjeljke. Utrljajte rastvor, počevši od slepoočnica, i postepeno radite prema vrhu glave i potiljku.

nikotinska kiselina čini čuda za kosu
Profimedia 

- Pokušajte da koristite samo jednu ampulu vitamina (1 ml) u jednoj proceduri. Rastvor „nikotina“ deluje na krvne sudove čak i u malim dozama.

- Ako koristite kiselinu kao samostalni proizvod, ne morate je ispirati.

- Osećaj pečenja i toplote na glavi nakon primene "nikotina" normalna je reakcija vlasišta na širenje krvnih sudova. Ali ako imate osip ili svrab, isperite lek što je pre moguće hladnom vodom i šamponom.

- Ako imate osetljivo vlasište, pre upotrebe rastvor kiseline blago razblažite vodom.

Preporučeni tok primene: redovno mesec dana, zatim pauza od 30-60 dana, nakon čega možete ponoviti kurs.