Slažemo se da je nekad teško ići u korak sa trendovima, nevezano da li su u pitanju odeća ili kosa, kao i da je nije lako pomiriti se da naša omiljena frizura jednostavno više nije "in", međutim, istina je da 2022. godina donosi nešto inovativinije ideje koje lagano ali sigurno postaju sve traženije po frizerskim salonima.

Veliki trendovi poput ombrea ili visokih punđi polako su svoje mesto ustupili nekim inovativnim idejama koje su polako postale najtraženije u salonima.

Ipak, ukoliko nosite neku od frizura koje ćemo spomenuti u nastavku ne treba da se osetite prozvanim. Na kraju dana, svako od nas nosi ono što misli da mu najbolje pristaje i u čemu se oseća najprijatnije. Važno je da znate da ovo pravilo jednako važi i kada su u pitanju i odeća i frizure, ali ako ste se pitali i kako možete da modernizujete svoju trenutnu frizuru odgovor se krije u nastavku.

1. Visoke punđe

Svojevremeno su visoke punđe, posebno one kreirane uz pomoć okruglih sunđerastih gumica, bile među najpopularnijim frizurama. Ipak, slava im je proteklih godina izbledela. Naravno da ih zbog praktičnosti rado nosimo u letnjim mesecima, ali stroge i zalizane forme ustupile su svoje mesto opuštenom, ležernom izgledu. Ipak, danas su visoke punđe zamenjene niskim koje se smatraju sofisticiranima. Ne čudi što je reč o frizuri koju neretko možemo videti na članicama kraljevskih porodica.

2. Space bun

Na spisku trendi frizura prošlog leta se zahvaljujući pop divi Jennifer Lopez vratila i frizura koju smo obožavale kao devojčice. Radi se o dve punđicama koje su odvojeno postavljene iznad uha. Ipak, čini se da je njihova popularnost trajala samo jedno leto. Sada težimo sofisticiranijem i ženstvenijem izgledu pa je niska punđa vezana u više čvorova bolja opcija.

Space bun frizura
printscreen/instagram 

3. Guste kovdže

Kovrdžava kosa
printscreen/instagram 

Guste kovrdže izvedene uz pomoć aparata za oblikovanje kose neretko izgledaju neprirodno. Kako bi to izbegla, slavni frizeri preporučuju da se radije odlučiš za blage talase. Osim što će ti pružiti željeni prirodni izgled, oni ne zahtevaju veliku brigu te ih je vrlo jednostavno postići i održavati. Takođe, ne moraš nužno svoju kosu izlagati toploti aparata već je dovoljno poslužiti se trikovima s čarapama, kaišem bade mantila ili trakom za kosu.

talasasta kosa
pritnscreen/instagram 

4. Kratki bob

kratka kosa
pritnscreen/instagram 

Bez brige, kratki bob i dalje ostaje jedna od najomiljenijih, a svakako i najtraženijih, frizura na svetu. Poznati stilisti za kosu napominju kako je jedina velika razlika u tome da se teži prirodnom, opuštenom izgledu kose te da se stroge ravne linije široko zaobilaze. Priseti se samo asimetričnih formi koje su svojevremeno tako sjajno nosile Rihanna i Victoria Beckham. Njih ostavljamo u prošlosti, a sada težimo prirodnom izgledu kose koji je jednostavno održavati.

Tamne senke doprinose efektu većih očiju.
Profimedia 

5. Ombre

ombre pramenovi
pritnscreen/instagram 

Mogli bismo reći da je klasični ombre na neko vreme otišao na zasluženi odmor. Umesto oštrih prelaza između svetlije u tamniju boju sada preferiramo one postepene. Prvenstveno je poželjno da cela boja ne bude iste nijanse, preporučuje se vertikalno stapanje boja, a ne horizontalno kao što je to slučaj s ombre tehnikom.

flamboyage pramenovi
pritnscreen/instagram