Šiške su jesenji klasik. Osim što licu pružaju dodatni sloj topline tokom hladnijih dana, daju mu i potpuno drugi izraz. Naš omiljeni stil za 2022? Tzv. shag šiške. Ovaj stil šiški objedinjuje dva najveća trenda u frizurama za jesen: šiške i shag frizuru. Drugo, ima razbarušenu teksturu koja se lako oblikuje i suši na prirodnom vazduhu.

Privlačnost shag šiški leži u tome što daju oštrinu, pokretljivost i volumen, a ne morate ošišati celu kosu. Dakle, ako želite cool promenu, shag šiške su zanimljiv update looka.

Šta su zapravo shag šiške? Njihov je oblik puno manje uglađen od drugih verzija šiški. “Za razliku od zavesa šiški, shag šiške imaju manje kontinuiranu krivulju. Više su razbarušene i podeljene na delove. Umesto oštrog šišanja šiški koje onda deluju odvojeno od ostatka frizure, one nežno nestaju u ostatku vaše kose", objasnio je za Glamour poznati frizer Luke Hersheson.

Što se tiče teksture, "više je rock and roll", kaže Hersheson. Kraći pramenovi padaju do vrha nosa, s isprekidanom, raspoređenom gradacijom prema dužim vrhovima.

Postoji puno personalizovanih rezova, pri čemu su neki odabrali težu i razbarušeniju verziju zavesa šiški, a drugi su se odlučili za lagane, čupave pramenove. Dakle, postoji puno varijacija shag šiški koje možete prilagoditi svom ličnom stilu.