Kada je reč o kosi srednje dužine može se učiniti da su mogućnosti za ovu frizuru ograničene, što je potpuno pogrešno. Zapravo je istina da ima više opcija za frizure od bilo koje druge dužine!

U zavisnosti od načina šišanja mogu se postići različite frizure od elegantnog boba, preko kovrdžave punđe do mokrog izgleda koji su proslavile Jennifer Lopez i Kim Kardashian. 

Bez obzira da li želite smeli ili romantičan look, moći ćete da ga postignete kod kuće bez profesionalnog frizera.

Postoji bezbroj primera frizura srednje dužine koje su lake za napraviti i pristaju svakom obliku lica.

U nastavku otkrijte 15 najboljih frizura za srednju dužinu kose.

1. Krajevi ka napolje

Krajevi ka napolje su već neko vreme u trendu i ne prikazuje im se krah. To je verovatno iz razloga što su tako laskavi i laki za stilizovanje. Jednostavno peglom za kosu izvucite pramenove ka napolje - da, toliko je lako.

2. Zalizana kosa

Postoji nekoliko stvari koje se nikada neće promeniti. Jedna od njih je da ćemo uvek voleti zalizanu frizuru. Da bismo ponovo kreirali verziju Taylor Hill, koristićemo proizvod za stilizovanje, lak za kosu i ruke. 

3. Kovrdžava punđa

Evo ga—selfie koji je obišao čitav svet. Ne samo da je Zendayina šminka potpuno besprekorna na ovoj slici, već je i njen kovrdžava punđa privukla neverovatnu pažnju. Pre nego što pokupite kosu u punđu poboljšajte prirodnu teksturu kremom za oblikovanje koja će povećati vlažnost i definisati kovrdžave.

4. Talasi starog Holivuda

U redu, stari holivudski talasi su verovatno najteži od svih frizura na ovoj listi, ali ne očajavajte. Ako imate peglu za kosu, šnalu za kosu i četku, ovaj stil je potpuno izvodljiv. Preporučujemo i da uz njega nanesete klasični crveni ruž.

5. 2000's

Dua Lipa je poznata po svojoj ljubavi prema stilu inspirisanom 2000-im, a ova glam frizura se potpuno uklapa. Ključ za postizanje ovog izgleda je da iz punđe izuzmeti debele pramenove kose kako biste uokvirili lice. Ispravite delove tako da izgledaju glatko, ali ne zaboravite da koristite sredstvo za zaštitu od toplote.

6. Razdeljak na sredini + talasi

Ovaj neobavezni stil je izuzetno lak za postizanje, a važno je samo da obavezno koristite lak za kosu kako bismo joj dali definiciju, tako da pramenovi mogu izgledati kao na Lauri Harrieri.

7. Pletenice uz lice

Hailey Bieber pletenice koje uokviruju lice predstavljaju savršenu priliku da prigrlite svoju prirodnu teksturu kose, kakva god da je. Jednostavno izdvojite dva mala pramena kose sa obe strane lica i zapletite ih u pletenicu i pričvrstite ih prozirnom gumicom. Voila, frizura završena.

8. Visoki rep u duhu 60-ih

Ako bi se frizura sa krajevima ka napolje pretvorila u klasični konjski rep, ovo bi bio rezultat. Sviđa nam se volumen i podizanje koje ova frizura pruža, kao i visoki sjaj na završnici. Uradite kao što je Kim uradila i pričvrstite konjski rep sa više gumica za dramatičan oblik.

9. Mokra kosa

Ništa ne čini jednostavnu frizuru uzvišenijom i spremnom za crveni tepih od stilizovanja u mokri izgled. Jednostavno nabavite proizvod koji ima sjajnu završnicu i postignite frizuru visokog sjaja od korena do vrha.

10. Polu pokupljena kosa

Bez obzira na tip kose, da li je ravna, talasasta ili kovrdžava, frizura pola gore-pola dole će uvek uspeti. Za dokaz, pogledajte Evu Longoriu i njen opušteni stil u stilu vikenda.

11. Baletska punđa

Selena Gomez dokazuje da je baletska punđa klasik koji nikada neće izaći iz mode. Za postizanje klasične punđe, pobrinite se da vam je razdeljak na sredini, kao i da su pramenovi uredno zaglađeni.

12. Zalizan niski rep

Kada ste u nedoumici, odlučite se za niski, zalizani rep. Savršena stvar je što funkcioniše sa bilo kojim stilom i savršeno se uklapa sa prirodnom, ali i dramatičnom šminkom. Pored toga, prilike poput sportske ili formalne, podržavaju nošenje niskog zalizanog repa koji je neverovatno jednostavno postići.

13. Šnala u kosi

Rosie Huntington-Whiteley je kraljica minimalizma, a to važi i kada je stilizovanje kose u pitanju. Sve što vam treba da ponovite ovaj izgled jeste šnala i nekoliko pramenova kose ostavljenih napred da biste uokvirili vaše lice. Potrebno je samo nekoliko sekundi da se postigne look, a posebnu čar daje savršeno-nesavršeni izgled.

14. Uglađena lob frizura

Obožavamo kratku frizuru Kourtney Kardashian, koja je bila prilično drastična promena u odnosu na njenu dužinu ranije. S obzirom da joj se pramenovi završavaju negde između brade i ramena, definitivno se kvalifikuje kao srednja dužina kose. Obratite pažnju i pozabavite se da završnica bude sjajna i glatka.

15. Bubble konjski rep

Konjski rep koji krase bubble (mehurići) je tako neodoljiv i jednostavan za kopiranje. Samo pogledajte Gabrielle Union i jednostavno zavežite kosu u rep, a zatim ga isprekidajte gumicama ravnomerno po dužini. Trajaće gotovo pet minuta i et voila, dobili ste trendi frizuru za srednju dužinu kose.