Kada je u pitanju naše telo, vreme uzima svoj danak na gotovo svemu. Proizvodi koji neguju starenje kože izgleda da su svuda oko nas, ali šta je sa našom kosom?

Ispostavilo se da osim toga što sedi, starenje može uticati na našu kosu na više načina. Od proređivanja do suvoće, načini na koje se naša kosa nosi sa starenjem znače da ćemo s vremenom možda morati da promenimo rutinu.

Jedan od najefikasnijih načina na koji to možemo učiniti je isprobavanje nove frizure.

Kako kosa stari, normalno je da je postaje malo teža za oblikovanje, što znači da je često previše privlačno da je odsečete. Kako starimo, kratka kosa ima svoje prednosti. Ne samo što čini da kosa izgleda zdravo, već i da najlakše izađete na kraj sa neposlušnim krajevima.

Osim toga, kratka kosa daje i efekat mladalačkog, modernog izgleda

Želite kratku kosu, ali niste sigurni odakle da počnete? Ne brinite, počnite sa postepenim skraćivanjem kose kako biste bile sigurne da je upravo to ono što želite, uz svu inspiraciju fizura slavnih dama koja vam može zatrebati.

Pixie

Ako je oblikovanje kose poslednja stvar o kojoj razmišljate ujutru, prava stvar za vas je "Pixie" frizura iziskuje malo održavanja. „Za stariju ženu koja ima prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu, "pixie" je najbolji izbor, jer koristi prirodnu kosu za stvaranje teksture i volumena. Takođe ih je relativno lako oblikovati i održavati svakodnevno ", kaže profesionalna frizerka Valerie Maine.

Ellen DeGeneres

ellen degeneres
Profimedia 

Duži Pixie

Savršen izbor za sve kojima se osnovna pixie fizura čini previše statement moglo bi biti malo zadržavanje dužine. Duži pixie stil takođe je odlična opcija za one koji žele da stvore iluziju volumena.

Maine objašnjava: „Duži slojevi mogu dodati volumen, što je idealno ako vam se kosa proređuje i pada."

Kris Jenner

kris jenner
Profimedia 

Blunt Bob

Želite da zadržite jednostavnost?

„Tupi bob održava krajeve što je moguće svežijim. Može izgledati prilično neobično, pomalo kul i zaista je lako oblikovati. Ovaj stil funkcioniše na valovitoj, ravnoj, finoj, srednjoj ili gustoj kosi, ali za kovrdžave pramenove hrabro se ošišajte do linije vilice “, kaže Soons.

Ali pažljivo, tupi bob zahteva posvećenost. Da biste bili sveži, savetujemo vam šišanje na svakih šest do osam nedelja.

Monica Bellucci

monica bellucci
Profimedia 

Shaggy Bob

„Za žene koje žele da zadrže svoju dužinu, ali da osveže svoju beživotnu kosu, bob je pogodna frizura, jer i dalje daje osećaj da ima dugu kosu, dok stvara volumen. Čupavi Bob je veoma popularan jer krši tradicionalna pravila šišanja i stvara avanturistički izgled.", kaže Maine.

I sami smo svedoci da je upravo shaggy bob jedna od najtraženijih frizura u salonima.

Jessica Lange

jessica lange
Profimedia