Kao što smo već pisali, šiške i razdeljak sa strane su se zvanično vratili, a najnovija verzija trenda je inspirisana filmskom ikonom Audrey Hepburn. Tzv. "Hepburn šiške" već smo imali prilike da vidimo na Belli Hadid i Zoë Kravitz. Ono što ih razlikuje od običnih šiški na stranu je razdeljak i kratki pramenovi na čelu koji podsećaju na prepoznatljivu frizuru holivudske ikone.

Hepburn šiške su trend jeseni 2022
Description: Audrey Hepburn, "Breakfast at Tiffany's" 1961 Paramount Software:Adobe Photoshop CS Windows Created: 2011:10:29 09:56:59

"Ovaj izgled je definitivno omaž Hepburn, ali dodata mu je i nostalgija za lookom supermodela iz 90-ih", rekla je frizerka Amy Abramite za Glamour, napominjući da je nekoliko supermodela tog vremena, uključujući Naomi Campbell, Helenu Christensen i Kate Moss, na vrhuncu karijere nosilo mikro šiške koje su stilizirale na stranu.

Šiške Audrey Hepburn u filmovima kao što su "Breakfast at Tiffany's" i "Roman Holiday", kao i look na dodeli Oscara 1954. (gde je osvojila Oskara za najbolju glumicu) jedna je od najotmenijih frizura u istoriji Hollywooda.

Budući da je dodavanje ili modifikovanje šiški jedan od najbržih i najlakših načina da promenite svoj izgled bez drastičnih promena, zašto ne biste isprobali upravo ovu elegantnu verziju?

Osim toga, postpandemijska kultura inspiriše nas na eksperimentisanje s modom i lepotom, a većina ograničenja u vidu toga kako "moramo da izgledamo" na poslu pala je u vodu.

"Ova novootkrivena sloboda omogućuje većem broju ljudi da eksperimentišu sa svojom kosom bez straha i mislim da svi volimo da istražujemo ​​svoj izgled. Sada živimo u razdoblju kada je to mnogo više prihvaćeno", zaključila je celebrity frizerka Sabrina Rowe Holdsworth.

Jasno, slavne dame prve su prigrlile ove promjene pa su Bella Hadid, Kylie Jenner i Katie Holmes nedavno pokazale svoje Hepburn šiške, dok su ih Halle Berry, Cardi B i Emma Watson nosile na crvenom tepihu.