Alternativa mikroblejdingu jeste laminacija obrva, poznata još i kao tzv. sapun obrve. Hemijski tretman koji uklanja tanke dlačice, izglađuje ih i stvara iluziju zakrivljene, pune obrve: laminiranje obrva stvara dramatične rezultate koji oponašaju prirodne obrve omiljenih poznatih ličnosti poput Care Delevigne i Zendaye.

Međutim, s obzirom na proizvode i hemijske procese koji su uključeni, laminiranje obrva može ostaviti kožu iritiranom i oštetiti vaše prirodne dlačice. Zato vam donosimo alternativne načine da učinite da obrve izgledaju kao nakon laminacije, čak i bez tretmana.

1. Sapun i voda

Možda i najjednostavnija alternativa laminaciji: možete koristiti sapun i vodu da biste stvorili laminirani efekat. Sve što vam treba je sapun, četkica i sprej za fiksiranje. Koristite četkicu da skupite malo sapuna i nanesite ga na svaku obrvu, četkajući nagore i spolja da biste stvorili visoki luk. Zatim zagladite obrve prstom i poprskajte sprej za fiksiranje kako biste učinili da svaka dlačica ostane na svom mestu.

Zendaya redovno radi laminaciju obrva.
J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia Zendaya - Outside arrivals at Valentino womenswear Fall/Winter 2022/2023 fashion show as part of Paris Fashion Week on March 06, 2022 in Paris, France./03HAEDRICHJM_0009JMH/2203070805/Credit:J.M. HAEDRICH/SIPA/2203070815,Image: 666726873, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

2. Vazelin

Vazelin je još jedan jednostavan način da postignete efekat obrva kao nakon laminacije, a verovatno ga već imate kod kuće. Prstima nanesite minimalnu količinu vazelina na obrve i četkicom češljajte dlačice u obliku luka. Ostavite ih nekoliko minuta pre nego što zagladite obrve vodom. Vazelin će takođe dati sjajni finiš, slično kao pravi postupak laminiranja obrva.

Vazelin je još jedan jednostavan način da postignete laminirani izgled obrva sa proizvodom koji verovatno već imate.
vaseline 

3. Gel za obrve

Gelovi za obrve nisu samo za držanje dlačica na mestu, već se mogu koristiti i za njihovo „laminiranje“. Odlične su za oblikovanje obrva; neki gelovi čak poseduju boju za veću punoću.