Oni koji traže punije obrve verovatno su upoznati sa microbladingom - tehnikom polutrajnog tetoviranja koja se koristi za stvaranje iluzije gušćih obrva prirodnog izgleda.

Ali za razliku od microbladinga, u kojem se potezi tetoviraju duž linije obrva kako bi oponašali izgled dlačica, microshading (senčenje) je diskretniji - iako je proces skoro identičan.

ŠTA JE MICROSHADING?

Za razliku od microbladinga, mikroshading nadopunjuje prirodne vlasi blagim tačkicama, koje izgledaju poput senke i čine prirodne obrve gušćim i jasnijim.

Umesto stvaranja iluzije punijih pojedinačnih dlačica, microshading popunjava obrvu svetlom pigmentacijom pomoću igle sa oštrim vrhom.

Tretman podrazumeva senčenje prirodnih obrva, odnosno kože ispod nje ali samo na mestima na kojima fali prirodnih vlasi.

Kako bi dobili najbolji rezultat, moguće je kombinovati dve tehnike za krajni rezultat savršeno prirodnog izgleda obrva.

KOME JE NAMENJEN?

Danas je postao trend tako da je većina devojaka u svetu zaluđena ovim tretmanom, ali istina je da nije potreban svakom iako je tretman namenjen apsolutno svima.

Odlično je rešenje problema za one koji imaju nesavršen luk prirodnih obrva i svakodnevno se muče kako bi ih oblikovali olovkom.

REZULTATI MICROSHADING-a

Rezultati ne dolaze na pojedinačnim dlačicama obrva, već kao senčenje koje više liči kao da ste obrve popunili napuderisanom trajnom olovkom za šminkanje.

Nakon tretmana microshading-a obrve će vas izgledati drastično podebljane, ali potrebno je otprilike 14 dana da boja omekša otprilike 30%.

U zavisnosti od vašeg tipa kože, rezultati mogu trajati od jedne do jedne i po godine. Onima sa masnim tipom kože će možda trebati korekcija pre nego drugima.

KOJI SU NEŽELJENI EFEKTI?

Prvo i prvo: Uradite svoje istraživanje i izaberite sertifikovanog stručnjaka za obrve od poverenja. Zatim, imajte na umu da može postojati blagi bol pri rađenju ove tehnike - na kraju krajeva, uključeno je tetoviranje.

Neki ljudi su otkrili da je microshading manje bolan od microblading-a zbog tehnike šiljastih tačkica, u poređenju sa dugim potezima koji imitiraju dlaku, kao i da je dosta pažljiviji prema osetljivoj koži.

KAKO ODRŽAVATI MICROSHADING?

Savetuje se da uklanjanje dlačice nastavite da radite pincetom ili koncem, ali ne i depilacijom voskom jer može doprineti tome da boja brže izbledi.

Obavezno koristite i SPF i izbegavajte upotrebu oštrih pilinga i sastojaka koji podstiču obnavljanje ćelija na obrvama.