Postoje pincete raznih oblika. Rukovanje špicastom pincetom zahteva veštinu, ali ona jedina rešava uraslih dlačica.

Kosa pinceta je recimo bolja za donji deo obrva, a ravna za gornji.

Ima tu još detalja koji mogu biti presudni u vašoj beauty rutini, pa da ih raščlanimo.

3 beauty trenda koja su TOTALNO OUT

Špicasta pinceta

izgleda pomalo opasno, a i može biti ako nisi vešta u rukovanju pincetom i/ili nemaš mirnu ruku. No ako imaš i znaš šta radiš, ovo je idealan alat koji će ti pomoći da "uloviš" i iščupaš i najkraću i najtanju dlačicu. Ova pinceta je idealna i za čupanje uraslih dlačica. Ako ti je opsesija kućni nail-art, pomoći će ti da na nokat savršeno precizno staviš sitne kristale i druge ukrase.

Još jedan plus: špicsta pinceta idealna je za stavljanje i nameštanje umetnih trepavica. Takođe, njome se precizno mogu iščupati neposlušne, predugačke dlačice ili bilo koja koja smeta na trepavicama. Naravno, veštačka.

Kosa pinceta 

Ona je klasik među pincetama. Sa njom možeš savršeno da definišeš donju konturu obrva. Ovaj tip pincete možeš čak koristiti i za stavljanje lažnih trepavica. 

Ravna pinceta

Ravna pinceta se uglavnom ne preporučuje za oblikovanje obrva zato što odjednom može d obuhvati previše dlačica i nejednako počupa obrve. Ipak, ono što je negde mana, drugde je prednost. Dakle, na mestima gde treba počupati što više dlačica odjednom (na primer na području između obrva, na bikini zoni...) ravna pinceta je idealna. Idealna je za druge dlačice na licu ili pak gornji rub obrva. 

Greške zbog kojih vaše obrve izgledaju loše

Pinceta sa vrhom koji je pod uglom

Za razliku od drugih pinceta čija dva kraka su ravna, na ovoj pinceti postoji određeni ugao pod kojim se spajaju. Tako nastao razmak između krakova pincete omogućava nam da bolje vidimo koje smo dlake uhvatili što je posebno korisno ako čupate dlake s teško dostupnog područja kao što je ono uz bikini liniju ili dlačice koje je teško videti, kratke ili svetle.

Još jedan savet

Pre čupanja obrva stavite pincetu u zamrzivač. Hladan materijal umiruje, to jest manje iritira kožu. Osim toga, stručnjaci savetuju da se obrve čupaju uveče posle tuširanja. Tada su pore otvorene, a koža ima ćitavu noć da se oporavi. 

Izvor: miss7.24sata.hr