Modni trendovi se vraćaju i ponavljaju, a izgleda da isto vredi i za beauty sferu. Naime, ako je suditi prema lookovima naših omiljenih zvezda i IT devojaka, vraća nam se jedan zaboravljeni trend s početka 00-ih - šiške na stranu. Na njega nije bio imun niko, od alternativki i celebova do najpopularnijih devojaka u školi.

Zatim je generacija Z proglasila razdeljke na stranu neprihvatljivima i popularizovala razdeljak po sredini glave i tzv. "zavesa šiške". Složićemo se da su nam ta dva trend dobro služila poslednjih godina, ali pomalo su nam dosadila.

Iako možda šiške na stranu trenutno smatrate zastarelima, vratile su se u novom, modernijem ruhu koji je itekako privlačan. Lepršavost su zamenili strukturiranost i oštriji rezovi, a njihova svestranost zove na eksperimentisanje.

Slavne dame nose ih u dugoj ili kraćoj varijanti, ali paze da su prilagođene njihovom obliku lica. Stil u maniri Jessice Rabbit isfurale su zvezde poput Due Lipe i Kendall Jenner, dok Zoe Kravitz nosi kratke i geometrijske šiške.

Ako ove jeseni želite da poštedite svoju kosu od oštećenja, šiške na stranu su idealan izbor za vas. Biće vam potreban samo jedan češljić sa gustim dlačicama, te lak za kosu.