Potraga za idealnim parfema nikada nije jedinstven posao zbog toga što treba da bude otelotvorenje naše ličnosti i autentičnosti.

Bez obzira na to da li volite blage i "čiste" mirise, slatke i opojne note, ili pak oštre i dominante, sigurno je da želite da vaš parfem ostavlja luksuzan, moćan i sofisticiran mirisni trag.

Istražili smo koje to parfeme koriste najpoznatije domaće trendseterke - neka vas inspirišu za idealan jesenji odabir parfema koji će postati i vaš zaštitni znak.

Mina Milutinović

Poznata domaća manekenka uvek u torbici nosi English Pear & Freesia Jo Malone parfema. Cvetni miris u sebi sadrži i note kruške, dinje, frezije i ruže, dok su u osnovi mošus, pačuli, rabarbara i ćilibar.

Tamara Kalinić

Iako se na polici jedne od naših najsupešnijih influenserki mogu naći brojni parfemi, čini se da je klasika uvek u modi, te tako i ona ne odstupa od jednog od omiljenih toaletnih sprejeva - Chanel Paris - Venice. Ovaj romantični miris inspirisan je Venecijom, jednim od omiljenih mesta čuvene Gabrielle Chanel. Senzualna toaletna vodica u sebi sadrži ćilibar, vanilu i tonku, uz esenciju nerolije. 

Brana Antović

Jedan od omiljenih parfema Brane Antović koje rado preporučuje svojim pratiteljkama je i Cartier La Panthere. Najbolje ga je opisati kao prefinjenost, glamur i elegancija smeštena u jednoj bočici. "Ovo je više od parfema. Ovo je stav prema životu oličen u mirisnom spoju", opisuje ga Brana, a definišu ga arome sušenog voća, rabarbarem jagode, anisa i bergamota u kombinaciji sa gardenijom, ružom, ylang-ylangom, cvetom naradže i kruške uz dodir mahovine, mošusa i pačulija.

Aleksandra Bojović

Jasmin Moghol Chopard broj jedan je izbor naše poznate trendseterke Aleksandre Bojović. Već vam je na prvu loptu jasno da je reč o moćnom mirisu u čijoj je osnovi belo cveće, a najbolje bismo ga opisali kao mešavinu drvenastog, floralnog i puderastog mirisa.

Jovana (Bonjour) Sretenović

 Izbor Jovane Sretenović je vanvremenski Chanel Gabrielle Essence. U pitanju je mošusni miris koji je kreirao Olivier Polge. Gornje note su citrusi, breskva, crveno voće, crna ribizla i petit grain, a zatim slede belo cveće, tuberoza, ylang-ylang, jasmin, cvet narandže i kokos; dok su u bazi mošus, vanila i sandalovina.

Nina Đurđević (Ninockar) 

Nina Đurđević zna da ne može da pogreši sa AquaFlor Firenze parfemima. Tako je, primera radi Aphrodisya Perfume upravo jedan od njihovih najpopularnjih zbog neodoljive mešavine manga, tuberoze, sandalovine i ćilibara, zbog čega ga mnogi opisuju kao senzualnog i baš poput afrodizijaka.

Mima Zečević

Jedna od omiljenih mirisnih nota Mime Zečević je Lancome Idole. Cvetni parfem kreirali su Shyamala Maisondieu, Adriana Medina-Baez i Nadege le Garlantezec, a dominantne note su mirisi kruške i bergamota. Preplitanje turske i majanske ruže, indijskog jasmina, kao i mošusa i vanile govore da je u pitanju senzualni prolećni miris na koji retko ko može ostati ravnodušan.

Iva Chu

Jedan od favorita popularne trendesetke spada u omiljene mnogih dama. U pitanju je Back to Black Kilian, a Iva ga opisuje kao "sofisticiranu predigru". U osnovi ovaj opojni miris ima arome meda, voća, drveta, ćilibara i duvana, a prošaran je notama šafrana, bergamota, kardamoma uz sladak dodir maline.