Ukoliko ste ljubitelji "mekih" prelaza, poput balayaga, sombre tehniku farbanja ćete zagarantovano obožavati. Ovako nešto već su ponele slavne dame i trendseterke, a kako stvari stoje, sombre će biti glavni trend jeseni jer je među najtraženijim po frizerskim salonima.

Sombre se opisuje kao "mekani" ombre, odnosno koristi se tehnika isticanja koja postupno posvetljuje kosu od korena do vrhova, ali to čini diskretnije od tradicionalnog ombrea.

Rezultat je kosa koja izgleda prirodno, a pramenovi osunčani. Sombre se od ombrea razlikuje i po načinu nanošenja pramenova - i dok se kod ombrea ona nanosi free-hand tehnikom, sombre kod načina apliciranja boje ipak ima određenu "strategiju", kažu frizeri za Glamour i boju kose opisuju kao šik, zabavnu i otmenu.

Ova tehnika farbanja kose zadržala je prednosti ombrea pa kosa deluje višedimenzionalno i kao da sadrži mnogo tonova, a pritom su prelazi "mekši".

 Frizeri ističu kako je ovakva promena odlična ako želite samo nekoliko nijansi svetliji izgled ili želite li, pak, dodati "dubinu" kosi. Iz tog razloga je idealan izbor i za brinete i za plavuše, zavisno o efektu koji želite da postignete. Kao što smo već naveli, sombre je hit hit među devojkama čiji stil volimo pa ga odlično nose Hailey Bieber i Rosie Huntington-Whiteley.

Sombre, osim što pristaje različitim bojama kose, odlično izgleda i na raznim tipovima frizure. Tako ga možete nositi uz zavesa-šiške kakve su se nosile sedamdesetih godina, a sad dolaze u još boljem izdanju - sa laganim talasima.

Kad je u pitanju boja kose, sombre odlično izgleda uz nektar plavu, zatim s tzv. ash blonde, bronde nijansom koja se nalazi na granici smeđe i plave te uz medeno smeđu.

Uz sombre sjajno idu lokne, a kako da postignete talase bez korišćenja figara, fena i pegled, otkrijte u nastavku:

Lokne bez pegle i figara Instagram/audreyvictoriax