Sveprisutan retro vibe u modi, danas se i beauty trendovi 20. veka doživljavaju svoj comeback u svakom smislu te reči. Prva na redu je plava senka za oči koja je trenutno svuda. Dobro, ne svuda, uglavnom je na kapcima, ali izgleda da su svi, od šminkera, i devojaka iz TikTok-a, do Kendal Džener, pali pod njenu čaroliju – i to baš na vreme za jesenju promenu šminke.

Šminkerka Kendall Jenner, Mary Phillips, nedavno je podelila fotografiju makeup look-a manekenke koji je nosila na najnovijem lansiranju šminke sestre Kylie. Lookom dominira plava senka srednjeg tona koju je raspršila kako bi je učinila pogodnijom za nošenje. U kombinaciji sa blistavom kožom, sjajnim usnama i puno maskare, plava senka je izgledala neverovatno.

Nijansa plave na očima je savršena ako želite da promenite svoju dosadašnju monotonu rutinu šminke za nešto malo malo neočekivano i daleko od neutralnih tonova.

Za nešto malo više van komfor zone, volimo ovu slikarsku mat plavu senku koju je kreirala šminkerka, Tannia T.

Kao i za sve što važi, najbolja nijansa plave senke za vas zavisiće od vaših afiniteta i toga koliko hrabar makeup želite.