Čini vam se da su beauty rutine postale toliko elaborirane da biste trebale da odvojite i po nekoliko sati dnevno, te dve trećine plate kako biste postigle željene rezultate? Ne očajavajte, nego olakšajte sebi život sa nekoliko trikova koje vam donosimo u nastavku, a koji će vam ostaviti i vremena i novaca za druge životne radosti.

Balzam za usne nije samo za usne

Omiljeni balzam za usne uvek imajte negde pri ruci jer vam može poslužiti za puno stvari koje vam verovatno uopšte nisu pale na pamet. Koristite ga kako biste ukrotili neposlušnu mladu kosu, dodajte malo glossa svojim kapcima, hidrirajte kožu oko noktiju i već ste uštedele na tri kozmetička proizvoda. Ako slučajno koristite balzam u nekoj nežnoj nijansi, slobodno ga isprobajte i na obrazima.

Izvucite maksimum od proizvoda koje već imate u kozmetičkoj torbici uz ova 3 trika.
Profimedia 

Kako popraviti slomljene makeup proizvode?

Kozmetička torbica vam je pala na pod i razbile su vam se senke, rumenilo ili puder u kamenu? Ni slučajno ih nemojte baciti ili se mučiti s packanjem posvuda pri sledećem nanošenju! Radije dodajte nekoliko kapi izopropilnog alkohola i dobro utabajte drugom stranom kašike, et voilà, kao da se ništa nije dogodilo! Ne rastužujte se ni oko polomljenih ruževa, jednostavno ih zagrijte upaljačem da se rastope i ostavite preko noći u frižideru da se opet stvrdnu.

3 BEAUTY TRIKA KOJI ŠTEDE I VREME I NOVAC: Kako dobiti maksimum od makeup proizvoda koje već imate u neseseru
Unsplash/Raphael Lovaski 

Suvi šampon pre spavanja

Niste jutarnji tip i kad se probudite već skoro kasnite na posao, a izgleda da vas je još zadesio i bad hair day? Pošaljite ova nervozna jutra u zaborav i pre spavanja našpricajte teme suvim šamponom, zavežite kosu u punđu i verujte nam na reč da će šampon delovati još bolje ako mu date celu noć.

Pre spavanja našpricajte teme suvim šamponom, zavežite kosu u punđu i verujte nam na reč da će šampon delovati još bolje ako mu date celu noć.
Profimedia