Puder spada u kategoriju proizvoda koji su nekako uvek pri ruci, čak i u vrelim letnjim mesecima. Ono što leti tražimo od pudera su lakše formule koje nam neće teško pasti na lice i koje savršeno prikrivaju svaku nepravilnost na koži.

S obzirom na to da se u letnjim mesecima malo više znojimo, održavati mat izgled kože ponekad predstavlja pravi izazov. Iz tog razloga sve češće tečne verzije omiljenog pudera zamenjuju one u kamenu, koje savršeno matiraju kožu lica, bez osećaja zatezanja ili težine.

Takođe, ove vrste pudera su idealan izbor za masnu i kombinovanu kožu lica jer ne ističu višak sebuma koji ova vrsta kože preterano luči, a svideće se i koži sa proširenim porama jer minimizira njihovu vidljivost.

U nastavku smo odabrali nekoliko najboljih pudera u kamenu čija cena ne prelazi 1000 dinara, a koji će vas sigurno osvojiti svojim laganim formulama!

Catrice all matt+shine control kompaktni puder

Prvi i najpovoljniji na listi, ali ne zanemarljiv jeste kameni puder brenda Catrice. Kao kompaktni puder daje više pokrivne moći nego onaj u prahu, jer sadrži čestice za vezivanje, tako da daje ispolirani izgled koži kada se „buff“-uju u kožu i čini je besprekornom.

Catrice all matt+shine control kompaktni puder.
Lilly.rs 

Eveline Cosmetics Art Make-Up puder u kamenu

Isto važi i za Evelin kameni puder. Vašu kožu pretvara u zonu bez sjaja. Tekstura bez ulja nudi dugotrajni mat ten te kožu ostavlja neverovatno glatkom. Sa lagano reflektirajućim pigmentima za svež ten bez mane, a savršeno se upotpunjuje sa puderima laganih formula, pa i BB i CC kremama.

Eveline Cosmetics Art Make-Up puder u kamenu.
DM 

AURA Velvet Matte kameni puder

Dve i najvažnije stavke koje tražimo od kompaktnog pudera poseduje i ovaj brenda Aura. 1. Uspešno može da zameni tečni puder zbog fantastične pokrivne moći, 2. Izazovna mesta na licu, kao što je T-zona, drži pod kontrolom od izbijanje viška sebuma.

AURA Velvet Matte kameni puder.
Lilly.rs 

Rimmel puder kameni stay matte puder u kamenu

Rimmel kameni puder baršunaste i svilenkaste teksture savršeno ujednačava ten i daje mat efekat. Savršeno prikriva nedostatke na koži ali je ne opterećuje i ne zatvara. Idealan je za masnu kožu. Obogaćen prirodnim mineralima, a obećava besprekoran ten sa mat efektom i do 5 časova!

Rimmel puder kameni stay matte puder u kamenu.
Lilly.rs 

Maybelline New York Fit Me Matte puder u kamenu

Većina ovih proizvoda ima boju, a u poslednje vreme su se pojavili i oni transparetni, meni lično omiljeni. Njegova formula upija višak masti sa kože i zamagljuje vidljive pore, a obećava i do 16 sati izdržljivosti na licu. Ako imate izuzetno osetljivu kožu, možete da koristite samo njega, jer uspešno zamenjuje tečni puder.

Maybelline New York Fit Me Matte puder u kamenu.
Lilly.rs